22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Το hack στη Sony Pictures εκθέτει μέχρι το Social Security Number του… Sylvester Stallone!

    Το hack στη Sony Pictures έχει και νέες…. συνέπειες για την εταιρεία, με το group να φαίνεται πως έχει κλέψει και αποκαλύπτει τώρα, μεταξύ άλλων, 47.000 Αριθμούς Κοινωνικής Ασφάλισης (Social Security Numbers) εργαζομένων της, μεταξύ των οποίων και αυτών από… Hollywood celebrities όπως οι Sylvester Stallone, Rebel Wilson και Judd Apatow.

    sylvester stallone

    Στα έγγραφα που διέρρευσαν, τα Social Security Numbers εμφανίζονται σε ένα αρχείο μαζί με passwords, στοιχεία πιστωτικών καρτών και social media accounts από πρώην και νυν εργαζομένους στην εταιρεία, μαζί με πληροφορίες από τους μισθούς τους, διευθύνσεις σπιτιών και συμβάσεις με τη Sony Pictures. Η διαρροή αφορά ακόμη και εργαζομένους που εγκατέλειψαν την εταιρεία από το… 2000, ενώ φαίνεται πως οι πληροφορίες είχαν αποθηκευτεί σε έγγραφα χωρίς κρυπτογράφηση!

    Ο Αριθμός Κοινωνικής Ασφάλισης (SSN – Social Security Number), κάτι σαν το δικό μας ΑΜΚΑ θα μπορούσε να πει κανείς, είναι στις ΗΠΑ ένας εννιαψήφιος αριθμός που εκδίδεται για τους πολίτες της χώρας, μόνιμους αλλά και προσωρινούς (λόγω εργασίας) κατοίκους. Παρόλο που πρωταρχικός σκοπός του είναι να παρακολουθούνται τα άτομα για λόγους κοινωνικής ασφάλισης, έχει εξελιχθεί σε έναν αριθμό εθνικής ταυτοποίησης για φορολογικούς και άλλους σκοπούς (θυμηθείτε κάπου εδώ και το… Person of Interest).

    Sony Pictures HACK

    Η πολυσυζητημένη, αυτές τις ημέρες, επίθεση στην Sony Pictures, που πραγματοποιήθηκε από μια ομάδα η οποία αυτοαποκαλείται #GOP, έχει αναφερθεί ότι μπορεί να προέρχεται από hackers που δρουν για λογαριασμό της Βόρειας Κορέας, με αφορμή το λανσάρισμα της κωμωδίας… “The Interview” στην οποία οι Seth Rogen και James Franco επιχειρούν να σκοτώσουν τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης της χώρας έχει αρνηθεί τις κατηγορίες δηλώνοντας πως “η χώρα του θα ακολουθήσει τους διεθνείς κανόνες για την απαγόρευση του hacking και της πειρατείας”. Ερευνητές από τη Sony Pictures, την εταιρεία ασφάλειας FireEye και το FBI έχουν ισχυριστεί, πάντως, ότι οι hackers που παραβίασαν τους διακομιστές της Sony χρησιμοποίησαν παρόμοιες μεθόδους με μία επίθεση το 2013 σε μια σειρά τραπεζών και ραδιοτηλεοπτικών φορέων της Νότιας Κορέας.

    Κι ενώ όλοι ψάχνουν ακόμη από πού προέρχονται οι hackers, οι αποκαλύψεις τους συνεχίζουν να απασχολούν τη Sony Pictures και αναμένεται να το κάνουν για πολύ καιρό ακόμη.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles