19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Tαινίες για… hacking που ξεχωρίζουν

    Για κάποιους το hacking περιορίζεται στο cracking του προσωπικού λογαριασμού του Facebook κάποιου φίλου, ενώ για άλλους αποτελεί μέσο για να επιτεθούν σε τεράστιες πολυεθνικές και τράπεζες και να αποκομίσουν τεράστια κέρδη.

    war-games

    Ανεξάρτητα από το εάν επιδίωκαν να κάνουν απλές φάρσες ή να πετύχουν παγκόσμια κυριαρχία, οι hackers απολάμβαναν πάντα την κρυφή εύνοια του κοινού και μεγάλο ρόλο έπαιξε σε αυτό και ο κινηματογράφος. Μερικές από τις μεγαλύτερες παραγωγές του Χόλυγουντ αφιερώνουν αρκετά λεπτά της οθόνης σε ιδρωμένους και αγχωμένους προγραμματιστές, οι οποίοι πατώντας random κουμπιά στο πληκτρολόγιό τους (σας προκαλώ να βρείτε έναν που να χρησιμοποιεί το πλήκτρο space), καταφέρνουν να ρίχνουν ολόκληρες κυβερνήσεις από το μικρό τους τερματικό.

    Με αφορμή λοιπόν τις νέες επιθέσεις Hacking των τελευταίων ημερών, κάνουμε ένα μικρό recap σε γνωστά Blockbusters, που μεγάλο μέρος τους αφιερώνεται σε «αληθοφανείς» περιπτώσεις της τέχνης του hacking.

    The Hackers

    hackers-movie

    Μία ταινία αφιερωμένη στα κίνητρα των hackers να αποδείξουν την αξία τους στο μικρόκοσμο που δημιουργούν, η επίσημη πλέον χρήση τους από τις πολυεθνικές εταιρείες και η παραδοχή του πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει ο κόσμος του διαδικτυακού εγκλήματος. Επίσης παίζει και η Angelina Jolie, που δεν μας χαλάει.

    Sneakers

    Κάπως περίπλοκο, αλλά αρκετά ενδιαφέρον θρίλερ. Δίνεται βάση στον διαδικτυακό πόλεμο των Μυστικών Υπηρεσιών, την κατασκοπία και την ηθική, με αρκετά καλές ερμηνείες και ανατροπές.

    Pirates of Silicon Valley

    Pirates of Silicon Valley

    Μία ταινία αφιερωμένη στην επιστήμη της Πληροφορικής και την «άγρια εφηβεία» των τεχνολογικών κολοσσών και των ανθρώπων που τις δημιούργησαν. Περιέχει πολλές φήμες για την επιχειρηματική ζωή των Bill Gates και Steve Jobs, προκαλώντας αρκετή αμηχανία στον κόσμο της Silicon Valley.

    WarGames

    Λίγο το Ψυχροπολεμικό κλίμα του 1980, λίγο η απαρχή του διαδικτυακού πολέμου και της εξέλιξης των video games, είχε σαν αποτέλεσμα μία ταινία με αρκετές αναφορές στο firewall security και το war dialing. H ταινία προτάθηκε για Όσκαρ σεναρίου και καλύτερης ταινίας.

    Swordfish

    Δράση και εκρήξεις σε τεράστιες ποσότητες, υπέροχες παρουσίες και μπόλικη περιπέτεια και πυροβολισμοί. Και ο Hugh Jackman να χακάρει για ώρες με τη συνοδεία δυνατής μουσικής και φορώντας παράλογα πουκάμισα.

    Ειδική αναφορά: The Matrix

    Προτού αποφύγει σφαίρες, περπατήσει πάνω σε τοίχους και γενικά σώσει ό,τι έχει απομείνει από τον κόσμο πλακώνοντας χιλιάδες φορές τον Agent Smith, ο Neo ήταν ο μεγαλύτερος hacker του κόσμου.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles