20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    H Microsoft “προβληματίζει”, καθώς μόλις το 50% των Windows Phones αναβαθμίζονται σε Windows 10 Mobile!

    H είδηση για την έναρξη του πολυπόθητου Windows 10 Mobile update (το οποίο καθυστέρησε κάτι παραπάνω από 3 μήνες από την αρχική ημερομηνία κυκλοφορίας του), σίγουρα γέμισε με ικανοποίηση αρκετούς χρήστες που θα δουν σιγά σιγά τις συσκευές τους να λαμβάνουν το νέο OS.  Μαζί με την είδηση της επίσημης έναρξης του roll-out update, η Microsoft έδωσε στη δημοσιότητα και την τελική λίστα με τις συσκευές που θα υποδεχθούν το νέο mobile λειτουργικό. Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά μας αναφέρει η διαφημιστική εταιρεία AdDuplex περίπου 50% των ενεργών Windows Phone users πρόκειται να μείνουν στην… απέξω!

    Windows 10 Mobile 4
    Συγκεκριμένα, τόσο το Nokia Lumia 920, όσο και το πιο πετυχημένο εμπορικά Lumia phone όλων των εποχών, Nokia Lumia 520, αυτή τη στιγμή δεν περιλαμβάνονται στις συσκευές που μπορούν να αναβαθμιστούν στο νέο λειτουργικό. Αν και το αρχικό πλάνο της Microsoft ήταν να λάβουν το update όλα τα Windows Phone, ωστόσο από ότι φαίνεται αυτό άλλαξε στην πορεία, καθώς ακούγεται ότι σε ότι έχει να κάνει με την επιλογή των συσκευών που μπορούν να δεχθούν το update, η Microsoft βασίστηκε περισσότερο στις εντυπώσεις των χρηστών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Windows Insider. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Microsoft ουσιαστικά προσφέρει το Windows 10 Mobile update μόνο στα smartphones που οι users που το δοκίμασαν μετέφεραν θετικό feedback για την απόκριση του νέου λειτουργικού. Αυτή τη στιγμή 12.9%  των ενεργών Windows Phone users χρησιμοποιούν το Lumia 520, με το Lumia 535 (το οποίο μπορεί να δεχθεί το Windows 10 Mobile update) να βρίσκεται στη δεύτερη θέση me 11.7%. Είναι άγνωστο εάν στο κοντινό μέλλον, η Microsoft θα αποφασίσει να κάνει διαθέσιμο το Windows 10 Mobile για τις συσκευές που τώρα θεωρούνται “αποκλεισμένες”.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles