22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Θέλεις να ακούσεις τον Alexander Graham Bell να μιλάει;

    Είναι αρκετός ο καιρός που σας είχαμε γράψει για την προσπάθεια των επιστημόνων του Berkeley, να αποτυπώσουν ψηφιακά και τρισδιάστατα κάποιους «κέρινους» δίσκους που είχε στείλει ο Alexander Graham Bell στο ινστιτούτο Smithsonian, στους οποίους προσπαθούσε να καταγράψει ήχο, και να αναπαράγουν αυτές τις εγγραφές ψηφιακά.

    alexander-graham-bell-voice

    Ο Bell, μελετώντας την εφεύρεση του Edison, τον φωνογράφο, έκανε διάφορα πειράματα προκειμένου να πετύχει την καλύτερη εγγραφή του ήχου, σε διάφορα υλικά: κερί, γυαλί, πηλό. Μάλιστα, έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι όλα αυτά τα σφραγισμένα, σιδερένια κουτιά που είχε στείλει ο Bell στο Smithsonian, από το 1884 έως και το 1894, δεν είχαν ανοίξει παρά μόνο το 1937 και από τότε μέχρι σήμερα, δεν μπορούσε κανείς να βρει “μέσο” για να αναπαράγει τις ηχογραφήσεις.

    Ο Bell δεν έμεινε στην ιστορία για τα πειράματά του στον φωνογράφο. Έμεινε στην ιστορία ως ο εφευρέτης του τηλεφώνου και σήμερα, σε μία εποχή που δεν ζούμε χωρίς τα smartphone μας, είναι συγκινητικό να μπορούμε να ακούμε τη φωνή αυτού του ανθρώπου σε μία εγγραφή, του 1885 να λέει «Ακούστε τη φωνή μου – Alexander Graham Bell». Κάντε κλικ παρακάτω και ακούστε τον.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles