19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    To Huawei Kirin 950 chipset κυκλοφορεί μέσα στον Οκτώβριο (φήμες);

    Στο παρελθόν είχαμε αναφερθεί στο παντοδύναμο Kirin 950, το οποίο αποτελεί την ανώτερη έκδοση του homemade chipset της Huawei. Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι το νέο Kirin θα είναι πολύ πιο γρήγορο από τα αντίστοιχα chipsets της Qualcomm και της MediaTek και όπως ακούγεται το Kirin 950 θα είναι έτοιμο μέσα στον επόμενο μήνα. Μάλιστα, δεν αποκλείεται το νέο πανίσχυρο chipset να βρίσκεται σε μία σειρά από φημολογούμενες-συσκευές ναυαρχίδες της Huawei, καθώς δεν αποκλείεται να το δούμε να βρίσκεται στο εσωτερικό των Huawei Honor 7 Plus και Huawei Mate 8!

    Huawei-Working-on-Its-Own-Kirin-Mobile-OS-Rumor-481399-2

    Με βάση τα specs που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το Kirin 950 θα βασίζεται σε τεχνολογία κατασκευής στα 16nm, ενώ επιπλέον θα στηρίζεται σε τέσσερις πυρήνες Cortex-A72 και τέσσερις πυρήνες Cortex-A53. H ανώτερη συχνότητα που θα φτάνει το ρολόι του θα αγγίζει τα 2.4GHz, ενώ σε ότι έχει να κάνει με τη διαχείριση των γραφικών θα περνάει από μία Mali-T880 GPU. Το Kirin 950 θα υποστηρίζει LPDDR4 dual channel RAM, dual cameras (που φτάνουν μέχρι τα 42MP), CAT 10 LTE, ενώ παράλληλα θα περιλαμβάνει και ένα ανεξάρτητο chip διαχείρισης του ήχου. Κρίνοντας με βάση τα πρώτα benchmark tests, το Kirin 950 όχι μόνο κοιτάζει στα μάτια το Exynos 7420 της Samsung, αλλά επιπλέον σε αρκετές περιπτώσεις το ξεπερνάει. Χωρίς αμφιβολία, η Huawei φαίνεται να έχει αυτή τη στιγμή έναν δυνατό κρυμμένο άσσο στο μανίκι της…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles