21.6 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Αποκαλυπτήρια για το Huawei Kirin 950 chipset στις 5 Νοεμβρίου!

    Η Huawei είναι γνωστό ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ρίξει μεγάλο βάρος στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικού της «homemade» Kirin chipset, το οποίο πλέον «φιλοξενείται» στα περισσότερα mid-range και high-end smartphones που κατασκευάζει. H κινεζική εταιρεία έχει επενδύσει πολλά στο Kirin 950, το νέο υψηλών δυνατοτήτων chipset της που αναμένεται να «κοσμήσει» το εσωτερικό των νέων ναυαρχίδων της και όπως έγινε γνωστό θα αποκαλυφθεί σε ένα ειδικό event, το οποίο θα διεξαχθεί στην Κίνα στις 5 Νοεμβρίου.

    Kirin

    Σύμφωνα με τα tech specs που μέχρι στιγμής έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το Kirin 950 SoC θα διαθέτει octa-core CPU με τέσσερις πυρήνες Cortex-A72 (οι οποίοι θα είναι χρονισμένοι στα 2.4GHz) και τέσσερις πυρήνες Cortex-A57, ενώ η GPU θα είναι μία Mali-T880. Παράλληλα, θα προσφέρει Cat.10 LTE connectivity και θα υποστηρίζει LPDDR4 RAM, ενώ θα διαθέτει τεχνολογία κατασκευής στα 16nm (FinFET). Μία σειρά από benchmarks που είδαν το φως της δημοσιότητας τον Αύγουστο που μας πέρασε εμφάνιζαν το Kirin 950 να ξεπερνάει το Exynos 7420 chipset της Samsung (που βρίσκεται στο εσωτερικό όλων των ναυαρχίδων της Samsung που έκαναν την εμφάνιση τους το 2015), ωστόσο επειδή και ο ανταγωνισμός (όπως το Samsung Exynos 8890 SoC) ετοιμάζει πολύ σύντομα νέα chipsets θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το τέλος του έτους για να σχηματίσουμε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το νέο Kirin. Υπομονή λοιπόν μέχρι την άλλη εβδομάδα, όπου και θα έχουμε τα επίσημα tech specs του νέου chipset της Huawei.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles