15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Hugo Barra: “Σε μερικά χρόνια ο κόσμος θα μιλάει για την Xiaomi όπως για την Google ή την Apple”

    Τον προηγούμενο μήνα, η αποχώρηση ενός από τα σημαντικότερα στελέχη της Google και του Android, Hugo Barra, για την κινεζική Xiaomi “τάραξε” τα νερά της Silicon Valley.

    hugo-barra

    Το κορυφαίο στέλεχος της τεχνολογικής αγοράς βρίσκεται ήδη στην Κίνα και φαίνεται πως έχει μεγάλα σχέδια για την Xiaomi, ανερχόμενο κατασκευαστή smartphones που συζητούν όλοι στη χώρα εκείνη και όχι μόνο – και μάλιστα παρουσίασε πρόσφατα τη νέα της “ναυαρχίδα”, το MI3.

    xiaomi mi3

    Ο Barra έχει ως στόχο να ενισχύσει την παγκόσμια παρουσία της Xiaomi, κάνοντάς την έναν δημοφιλή κατασκευαστή σε σημαντικές αγορές. Ήδη, όπως σημειώνει σε συνέντευξή του στο AllThingsD, στα επόμενα σχέδια του Κινέζου είναι να κατακτήσει αγορές όπως η Ινδία, η Ρωσία, η Ινδονησία, η Λατινική Αμερική και η Ταϊλάνδη, πάντα κρατώντας το κόστος των συσκευών χαμηλά και με μικρό περιθώριο κέρδους, ώστε να δελεάσει τους χρήστες να αποκτήσουν τις “value for money” προτάσεις της.

    xiaomi-barra
    Ο Hugo Barra, μαζί με τον Lei Jun, CEO της Xiaomi, on stage, κατά την πρόσφατη παρουσίαση του MI3. Ο εμβληματικός Jun είναι για την Κίνα ένα μεγάλο “αστέρι”, τόσο που κάποιοι τον συγκρίνουν με τον Steve Jobs ή τον Jeff Bezos.

    Ο ίδιος δηλώνει επίσης ότι ήδη ξεκίνησε να μαθαίνει κινέζικα, έχοντας πάρει στα σοβαρά το ρόλο του, ενώ είναι γεμάτος αισιοδοξία και θετικές σκέψεις σχετικά με το τι περιμένει από τον εαυτό του αλλά και τη νέα του θέση.

    “Αν κάνω τη δουλειά μου σωστά, σε λίγα χρόνια ο κόσμος θα μιλάει για την Xiaomi με τον ίδιο τρόπο που μιλάει για την Google και την Apple σήμερα” σημειώνει ο Barra, ο οποίος σπεύδει να διευκρινίσει ότι στο όνομα Xiaomi, το “X” προφέρεται όπως η αρχή της λέξης “shower”. Αν πρέπει να μάθει όλος ο κόσμος τον Κινέζο, καλό θα είναι να μάθει πρώτα απ’ όλα σωστά το όνομά του, αν μη τι άλλο…

    Related Articles

    9 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles