14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Η Apple σχολιάζει το κατασκευαστικό πρόβλημα με την μπαταρία των iPhone 6s

    Τις τελευταίες εβδομάδες αρκετοί είναι εκείνοι οι χρήστες οι οποίοι αναφέρονταν σε συγκεκριμένα προβλήματα με την μπαταρία του iPhone 6s, σύμφωνα με τα οποία οι συσκευές απενεργοποιούνται χωρίς να υπάρχει κάποια προφανή αιτία, σε τυχαίες χρονικές στιγμές. Μέχρι και σήμερα, η Apple δεν είχε προβεί σε κάποιο επίσημο σχόλιο όσον αφορά την αιτία του προβλήματος αυτού. Πριν από λίγες ημέρες, η εταιρεία ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα αντικατάστασης μπαταριών ενώ έχει δημιουργήσει και μια ιστοσελίδα για το σκοπό αυτό, μέσω της οποίας μπορούν οι χρήστες να διαπιστώσουν αν η μπαταρία του iPhone τους χρειάζεται αντικατάσταση.

    Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Business Insider, η Apple πλέον αναφέρθηκε εκτενώς στο συγκεκριμένο ζήτημα τονίζοντας πως αποτελεί ένα κατασκευαστικό πρόβλημα. Ειδικότερα, η εταιρεία τονίζει πως η μπαταρία της συσκευής εκτέθηκε σε «ελεγχόμενο ατμοσφαιρικό αέρα» για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ότι τυπικά επιτρεπόταν. Ως αποτέλεσμα μιας τέτοιας εξέλιξης, είναι οι μπαταρίες να εξαντλούνται γρηγορότερα, ενώ κάποιες συσκευές να απενεργοποιούνται.

    iphone-6s

    Όπως σημειώνει η Apple: «Ανακαλύψαμε πρόσφατα ότι ένας μικρός αριθμός iPhone 6s συσκευών που κατασκευάστηκαν μεταξύ Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2015 περιείχαν ένα υλικό μπαταρίας το οποίο εκτέθηκε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ότι θα έπρεπε σε ελεγχόμενο ατμοσφαιρικό αέρα. Ως αποτέλεσμα, αυτές οι μπαταρίες εξαντλούνται γρηγορότερα και προκαλούν την απενεργοποίηση της συσκευής σε τυχαίες χρονικές στιγμές. Θέλουμε να τονίσουμε, ότι δεν τίθεται κάποιο θέμα για την ασφάλεια των χρηστών».

    Σκοπός της ανακοίνωσης αυτής είναι αφενός να ενημερώσει τους χρήστες πως δε διατρέχουν κάποιον κίνδυνο και αφετέρου να γνωστοποιήσει πως οι συσκευές έχουν σχεδιαστεί να απενεργοποιούνται από μόνες τους σε συγκεκριμένες συνθήκες χαμηλής ή υψηλής θερμοκρασίας. Επίσης, αυτό γίνεται και για να προστατευθούν τα ηλεκτρονικά κυκλώματα της συσκευής από χαμηλή τάση ρεύματος.

    «Θα θέλαμε επίσης να γνωστοποιήσουμε στους χρήστες ότι το iPhone έχει σχεδιαστεί να απενεργοποιείται αυτόματα υπό πολύ συγκεκριμένες συνθήκες, όπως υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες. Για έναν χρήστη, μια τέτοια απενεργοποίηση μπορεί να θεωρηθεί απρόσμενη, στην ουσία όμως λαμβάνει χώρα για να προστατέψει τη συσκευή σας», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ίδια ανακοίνωση.

    Η εταιρεία ανέφερε ακόμη ότι εξέταζε την πιθανότητα να ευθύνεται ένα bug λογισμικού στο iOS 10 για αυτές τις δυσλειτουργίες, κατέληξε όμως ότι το πρόβλημα περιορίζεται στο υλικό της συσκευής.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles