20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Η Coolpad αποκαλύπτει τα σχέδιά της για την ελληνική αγορά!

    Η Coolpad κάνει δυναμική είσοδο στην ελληνική αγορά (και όχι μόνο) με smartphones που συνδυάζουν ποιότητα, τεχνικά χαρακτηριστικά και εμφάνιση, στη mid-range κατηγορία! Η συνέντευξή μας με τον Vice President της Coolpad, κ.Jason Cao στη Βαρκελώνη και στα πλαίσια του MWC 2016, μας διαφώτισε σε πολλά σημεία, όμως θέλαμε να μάθουμε ποιά ακριβώς είναι τα σχέδια της εταιρείας για τη δική μας χώρα, συγκεκριμένα!

    Έτσι, καθήσαμε στο τραπέζι με τον κ.Θωμά Αυλωνίτη, Country Manager της TCCM (η οποία έχει αναλάβει το brand της Coolpad) για Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία και Μάλτα, ο οποίος μας έδωσε μερικά… hints για το τι να περιμένουμε!

    θωμας αυλωνιτης (Large)

     

    Digital Life: Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν τα smartphones της Coolpad;

    Θωμάς Αυλωνίτης.Τα προϊόντα Coolpad σχεδιάστηκαν με στόχο να αποτελέσουν μία σοβαρή πρόταση για το καταναλωτικό κοινό που είτε αδυνατεί είτε δεν επιθυμεί να δαπανήσει υπέρογκα ποσά για την αγορά ενός κινητού τηλεφώνου. Η παραγωγός εταιρεία Yulong είναι πρωτοπόρος στην παραγωγή premium smartphones και ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές και προμηθευτές ολοκληρωμένων smartphones, ασύρματων data platforms και επιχειρηματικών λύσεων προστιθέμενης αξίας στην Κίνα από το 1993. Με δεδομένη τη κορυφαία ποιότητα κατασκευής και παρότι νέος παίκτης στην αγορά της κινητής, η Coolpad κατέκτησε το 2014 την 4η θέση σε πωλήσεις συσκευών στη Κίνα και την παγκοσμίως. Αν θέλαμε λοιπόν να συνοψίσουμε τα χαρακτηριστικά που κάνουν τελικά τα κινητά της Coolpad ελκυστικά εκτός από την άρτια κατασκευή θα προσθέταμε το design, τις προσιτές τιμές και την εξελιγμένη τεχνολογία.

    DL: Ποια πλεονεκτήματα διαθέτουν σε σχέση με τον ανταγωνισμό;

    Θ.Α.: Η κατηγορία low budget συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα περίπου το 70-80% των πωλήσεων σε τεμάχια, ανάλογα με την εποχικότητα και τις προσφορές των εταιρειών. Οι καταναλωτές έχουν στραφεί στην «οικονομική» αυτή κατηγορία έχοντας υψηλές απαιτήσεις σε ποιότητα κατασκευής, σχεδιασμό και τεχνολογία.  Ο συνδυασμός αυτών των χαρακτηριστικών αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα για την Coolpad.

    coolpad (11)

    DL: Ποιες κατηγορίες της αγοράς σκοπεύει να καλύψει;

    Τα περισσότερα από τα διαθέσιμα μοντέλα θα έχουν κόστος 100-200 ευρώ ενώ κάποια θα φτάνουν μέχρι και τα 349€.

    DL: Ποιες συσκευές της Coolpad θα έρθουν στην ελληνική αγορά εντός του 2016;

    Θ.Α.: Μέχρι το καλοκαίρι η Coolpad θα διαθέτει στην ελληνική αγορά 5 συσκευές, που θα απευθύνονται σε μία σειρά καταναλωτικών αναγκών.  Έχουν ανακοινωθεί ήδη το Porto S 5’’, το design phone Torino S 4,7’’, ο μεγάλος του αδελφός του, το Torino 5,5’’ ενώ στην αγορά θα παραμείνει το Modena 5,5’’ και σύντομα θα ανακοινωθεί η ναυαρχίδα της εταιρείας για το 2016.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles