12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Η Kaspersky Lab παρουσιάζει το ανανεωμένο Kaspersky Internet Security for Android

    Η λύση Kaspersky Internet Security for Android ενισχύεται με μία νέα λειτουργία για την καταπολέμηση του εξελισσόμενου τοπίου των κακόβουλων λογισμικών – την Cloud ML for Android. Η νέα λειτουργία, βασισμένη στην τεχνολογία της μηχανικής μάθησης, εξασφαλίζει την άμεση ανίχνευση προηγμένου και προηγουμένως άγνωστου κακόβουλου λογισμικού, ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος έκθεσης φορητών συσκευών σε ψηφιακές επιθέσεις. Για τον σκοπό αυτό, εντοπίζονται κακόβουλες εφαρμογές που ενδέχεται να έχουν κατέβει στην εκάστοτε φορητή συσκευή πριν πραγματοποιηθεί εκκίνησή τους.

    kaspersky-internet-security-2019

    Κατά τα τελευταία χρόνια, οι mobile απειλές εξελίχθηκαν με τέτοιο ταχύ ρυθμό ώστε τα υπάρχοντα συστήματα προστασίας να μην μπορούν πάντα να συμβαδίζουν με τις συνεχώς μεταβαλλόμενες απειλές. Οι ψηφιακοί εγκληματίες γίνονται όλο και πιο δημιουργικοί και μετασχηματίζουν συνεχώς το κακόβουλο λογισμικό, ώστε να είναι πιο δύσκολο να εντοπιστεί. Με τις νέες μορφές κακόβουλου λογισμικού να διαδίδονται γρήγορα, μπορεί να είναι δύσκολο για τις λύσεις ασφάλειας να ενημερώνονται με τους ίδιους ρυθμούς ώστε να τις εντοπίζουν.

    Ως βήμα στην καταπολέμηση των συνεχώς εξελισσόμενων και προηγουμένως άγνωστων απειλών, το Kaspersky Internet Security for Android έχει ενημερωθεί με τη νέα τεχνολογία Cloud ML for Android. Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει στο προϊόν να αντιδρά ακόμα πιο γρήγορα απέναντι σε άγνωστες απειλές και να διατηρεί τον αριθμό των ψευδών θετικών στα χαμηλότερα δυνατά ποσοστά.

    Όποτε ένας χρήστης κατεβάζει μια εφαρμογή στη φορητή συσκευή του, η τεχνολογία χρησιμοποιεί αλγόριθμους μηχανικής μάθησης από το cloud που έχουν εκπαιδευτεί επάνω σε εκατομμύρια δείγματα κακόβουλου λογισμικού. Η εφαρμοσμένη προσέγγιση αναλύει χιλιάδες διαφορετικές παραμέτρους εφαρμογής – συμπεριλαμβανομένων των απαιτούμενων δικαιωμάτων ή των σημείων εισόδου – σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο και παρέχει αμέσως μια ακριβή ετυμηγορία. Ακόμα κι αν η εφαρμογή αποδειχθεί ότι είναι ένα συγκεκριμένο ή τροποποιημένο είδος κακόβουλου λογισμικού που δεν έχει παρατηρηθεί προηγουμένως, το Cloud ML for Android θα την αναγνωρίσει ως κακόβουλη με βάση τις τυπικές παραμέτρους που αντιστοιχούν σε ήδη γνωστές απειλές.

    Η νέα τεχνολογία ωφελείται όχι μόνο από αλγορίθμους μηχανικής μάθησης αλλά και από το Kaspersky Security Network, την πολύπλοκη, cloud-based κατανεμημένη υποδομή της Kaspersky Lab, η οποία επεξεργάζεται ανώνυμες ψηφιακές απειλές που σχετίζονται με ροές metadata από εκατομμύρια εθελοντές από όλο τον κόσμο.

    Ο Timur Biyachuev, Vice President, Threat Research στην Kaspersky Lab, εξηγεί: «Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα της Kaspersky Lab, ο αριθμός των επιθέσεων κακόβουλου λογισμικού για φορητές συσκευές διπλασιάστηκε το 2018, καθώς οι ψηφιακοί εγκληματίες εφευρίσκουν νέους τρόπους δημιουργίας και διανομής κακόβουλου λογισμικού. Προφανώς, οι anti-malware τεχνολογίες πρέπει να συμβαδίζουν με τις ανάγκες που προκύπτουν. Το mobile προϊόν μας, Kaspersky Internet Security for Android, προστατεύει ήδη εκατομμύρια χρήστες από προηγμένες και μέχρι τώρα άγνωστες απειλές. Αυτή η νέα λειτουργία βελτιώνει την ακρίβεια και την ταχύτητα με την οποία ανιχνεύονται αυτές οι απειλές, κάνοντας τις mobile εμπειρίες καλύτερες και πιο ασφαλείς».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles