16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η μηχανή αναζήτησης Bing ενσωματώνεται στο ChatGPT

    Από τότε που το ChatGPT έγινε διαθέσιμο τον Νοέμβριο, ένας από τους πιο σοβαρούς περιορισμούς του είναι ότι δεν μπόρεσε να συζητήσει για πρόσφατα γεγονότα και δεδομένα. H OpenAI και η Microsoft όμως αποφάσισαν να ενσωματώσουν τη μηχανή αναζήτησης Bing στο ChatGPT, προκειμένου να προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες στους χρήστες. Η νέα λειτουργία είναι ήδη διαθέσιμη στους χρήστες του ChatGPT Plus και θα ενεργοποιηθεί σύντομα για όλους τους δωρεάν χρήστες του ChatGPT, μέσω ενός plug-in.

    “Θεμέλιο για την πρόοδό μας με το νέο Bing είναι η φανταστική συνεργασία μας με την OpenAI”, λέει ο Yusuf Mehdi, επικεφαλής marketing της Microsoft, σε σχετική ανάρτηση. «Το ChatGPT θα έχει πλέον ενσωματωμένη μια μηχανή αναζήτησης παγκόσμιας κλάσης για να παρέχει πιο έγκαιρες και πιο ενημερωμένες απαντήσεις με πρόσβαση στον ιστό».

    Ακριβώς όπως το chat experience του Bing τροφοδοτείται από το GPT-4 και χρησιμοποιεί παραπομπές με links, το chatbot της OpenAI θα περιλαμβάνει search και web data που περιλαμβάνουν επίσης παραπομπές. Η ενσωμάτωση του Bing στο ChatGPT είναι μια νίκη για τη μηχανή αναζήτησης της Microsoft, μετά την απόφαση της Samsung να παραμείνει στην Google πρόσφατα μετά από φήμες ότι θα μεταβεί στην Αναζήτηση Bing. Η ενσωμάτωση ακολουθεί επίσης την επέκταση της συνεργασίας της Microsoft με την OpenAI σε μια «επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων» νωρίτερα φέτος μετά από χρόνια στενής συνεργασίας με την OpenAI.

    Η Microsoft δεσμεύεται επίσης να χρησιμοποιήσει το ίδιο ανοιχτό πρότυπο plug-in που χρησιμοποιεί η OpenAI για το ChatGPT, επιτρέποντας τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των plug-ins για το Bing Chat, την πλατφόρμα Copilot της Microsoft και το ChatGPT.

    Διαβάστε επίσης:

    7 στα 10 κορυφαία Supercomputers «ψηφίζουν»… AMD!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles