21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η Nokia εξηγεί πώς το Android θα τη βοηθήσει να επιστρέψει στις παλαιές ένδοξες ημέρες!

    Απλότητα, ευκολία στη χρήση και ποιότητα κατασκευής. Αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά που έκαναν τις συσκευές της Nokia ιδιαίτερα δημοφιλείς στην προ του iPhone εποχή. Αν και η εταιρεία αντιμετώπιζε εξαιρετικά δύσκολες περιόδους τα προηγούμενα χρόνια, η πρόσφατη αναγέννησή της και η επαναδραστηριοποίηση στο χώρο των Android συσκευών με τη βοήθεια της HMD Global έχει αναμφίβολα χαροποιήσει όλους τους φανατικούς οπαδούς της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο.

    18201710301PM_635_Nokia_6

    Όπως ήδη γνωρίζετε, η HMD Global κατέχει τα δικαιώματα παραγωγής και πώλησης συσκευών που φέρουν το brand της Nokia για τα επόμενα δέκα χρόνια και, σύμφωνα με στέλεχος της εταιρείας, ένα λαμπρό μέλλον συνοδεύει τα Nokia Android smartphones. Μιλώντας στην ιστοσελίδα Gulf News, ο αντιπρόεδρος της HMD Global για τη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αμερική, Per Ekman υποσχέθηκε ότι τα πρόσφατα handsets θα διατηρήσουν εκείνα τα χαρακτηριστικά που έκαναν δημοφιλές το brand της Nokia.

    Συγκεκριμένα ο ίδιος αναφέρει: «Οι περισσότεροι Android κατασκευαστές δε δημιουργούν συσκευές με το Android OS με τον τρόπο που θα έπρεπε. Οι κατασκευαστές απλά προσθέτουν ένα skin πάνω από το λειτουργικό. Οι χρήστες έχουν το δικαίωμα να έχουν την τελευταία έκδοση του OS και υποσχόμαστε να διαθέτουμε τις τελευταίες ενημερώσεις και τα patches μόλις γίνονται διαθέσιμα από την Google. Εμείς μαζί με την Google θα ενισχύσουμε το Nokia brand, φέρνοντας πολλά νέα χαρακτηριστικά στις συσκευές, όπως την Google Assistant».

    Η HMD είχε εμμείνει παλαιότερα στο γεγονός ότι τα Nokia 3, Nokia 5 και Nokia 6 θα τρέχουν την πιο καθαρή και μη τροποποιημένη έκδοση του Android. Αυτή η ανακοίνωση έλαβε χώρα στην MWC όπου η εταιρεία προς μεγάλη έκπληξη ανακοίνωσε ότι αυτά τα handsets θα καταφθάσουν με Android 7.1.1 και με μηνιαίες ενημερώσεις ασφαλείας. Αν κάτι τέτοιο τελικά τηρηθεί θα τους δώσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς πολύ λίγες συσκευές βρίσκονται στην τελευταία έκδοση του Android (μόλις ένα ποσοστό του 1% βρίσκονται στο Nougat 7.1).

    Σύμφωνα με τον Ekman, η διάθεση του Nokia 6 στην Κίνα αποτελεί ακόμη μια ευχάριστη εξέλιξη. Χαρακτήρισε την ασιατική αυτή χώρα ως την πιο δύσκολη αγορά, τόνισε όμως ότι περισσότερες από 1 εκατομμύριο μονάδες πουλήθηκαν σε pre-registration μέσα σε 23 δευτερόλεπτα από την ανακοίνωση της συσκευής. Αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της και σε παγκόσμιο επίπεδο όπως και τα άλλα smartphones, αν και ο Ekman απέφυγε να δώσει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία. Πάντως, αναλυτές επισημαίνουν ότι αυτά θα φθάσουν στα ράφια των καταστημάτων στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles