15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Η ώρα των νέων Ryzen 7000 πλησιάζει! Αποκαλυπτήρια στις 29 Αυγούστου…

    Μπορεί η αγορά των desktop CPUs, το τελευταίο τρίμηνο να βρέθηκε σε ιστορικό «χαμηλό» 30 ετών, ωστόσο οι γνωστοί παίκτες της βιομηχανίας του computing (AMD και Intel), συνεχίζουν να πραγματοποιούν τις δικές τους κινήσεις στη σκακιέρα. Συγκεκριμένα, στα τέλη Αυγούστου, η AMD έχει ετοιμάσει τη δική της απάντηση στους επεξεργαστές 12ης γενιάς Intel Core, με τη μορφή των Ryzen 7000 που θα αποτελέσουν τις πρώτες CPU που θα βασίζονται στην τεχνολογία Zen 4.

    Τα επίσημα αποκαλυπτήρια αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 29 Αυγούστου και μέσω ενός live stream στο YouTube πρόκειται να αποκαλυφθούν περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τις δυνατότητες της νέας σειράς επεξεργαστών. Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της αγοράς, η AMD πρόκειται να παρουσιάσει ένα Ryzen 5 chip (7600X), ένα Ryzen 7 (7700Χ) και δύο Ryzen 9 (7900X και 7950Χ), οι οποίοι θα απευθύνονται στους gaming enthusiasts. Για αρχή το focus αναμένεται να αποτελέσουν οι fans του gaming, ενώ μετέπειτα μέσα στη χρονιά σίγουρα θα δούμε και τις πιο budget-friendly λύσεις. Με τη νέα γενιά αναμένουμε πολλές αλλαγές και στην αρχιτεκτονική των νέων CPUs, καθώς θα έχουμε περισσότερο Level 2 cache, boot speeds παραπάνω από τα 5GHz, AI hardware acceleration, καθώς επίσης και υποστήριξη για νεότερα στάνταρτ DDR5 και PCIe 5.0. Μάλιστα, η AMD ισχυρίζεται αύξηση στο single-thread performance που ξεπερνάει το 15%. Εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης σε μερικές ημέρες… 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles