14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η Plum «επενδύει» στην Κύπρο και αλλάζει την FinTech σκηνή της χώρας

    – Το άνοιγμα νέων γραφείων στην Κύπρο ανακοινώνει επίσημα η Plum.

    – Μέσα στους επόμενους μήνες στοχεύει σε περίπου 20 προσλήψεις.

    -Η εταιρεία έχει συγκεντρώσει 19 εκατ. δολάρια, από διεθνείς επενδυτές, με τον πιο πρόσφατο γύρο να ανέρχεται στα 10 εκατ. δολάρια τον Ιούλιο του 2020.

    Η ταχέως αναπτυσσόμενη Plum με έδρα το Λονδίνο, ανακοίνωσε σήμερα το άνοιγμα του πρώτου γραφείου της στην Λευκωσία. Η Fintech έχει ως στόχο να γίνει το απόλυτο εργαλείο διαχείρισης χρημάτων, όπου οι χρήστες της θα εξοικονομούν χρήματα, θα αποταμιεύουν αυτόματα και θα επενδύουν έξυπνα. Με την έναρξη των επενδύσεων της στην Κύπρο, υπόσχεται να αλλάξει την FinTech σκηνή της χώρας.

    Η εφαρμογή της Plum αυτοματοποιεί τη διαχείριση χρημάτων των πελατών της χρησιμοποιώντας την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης. Η τεχνολογία αυτή, αναλύει τις αγοραστικές συνήθειες του χρήστη και αυτοματοποιεί την αποταμίευση μικροποσών. Μέσω της εφαρμογής, ο χρήστης έχει την δυνατότητα εύκολων επενδύσεων, ακόμη και με μικρά ποσά. Επιπλέον, παρέχει προτάσεις για για εξοικονόμηση χρημάτων μέσω εναλλαγής λογαριασμών (π.χ. ηλεκτρικής ενέργειας). Με λίγα λόγια η Plum γίνεται ο καλύτερος σου φίλος στην διαχείριση των χρημάτων σου, από τα καθημερινά έξοδα μέχρι και τις πιθανές επενδύσεις.

    Η Plum εξυπηρετεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο και επεκτείνεται με ραγδαίους ρυθμούς στην Ευρώπη, ξεκινώντας με την Γαλλία, Ιρλανδία και Ισπανία. Σήμερα η εταιρεία διαθέτει γραφεία εκτός – από την Λευκωσία – στο Λονδίνο και την Αθήνα, απασχολώντας περίπου 85 άτομα προσωπικό.Μέσα στο 2021 το πλάνο της εταιρείας είναι το προσωπικό να αυξηθεί στα 180 άτομα.

    Ο Κύπριος ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Plum, Βίκτωρ Τροκκούδης, δήλωσε: “Η κύρια προτεραιότητα μας για το 2021 είναι η υλοποίηση του επεκτατικού μας προγράμματος σε νέες ευρωπαϊκές χώρες. Η πρόσληψη ταλαντούχων και αφοσιωμένων ατόμων αποτελεί μέρος ζωτικής σημασίας του επεκτατικού μας προγράμματος. Επιλέξαμε την Κύπρο για τα νέα μας γραφεία διότι θεωρούμε ότι η Κύπρος μπορεί να δημιουργήσει ένα ασφαλές εταιρικό περιβάλλον λόγω των κατάλληλων υποδομών τόσο σε τεχνολογικό όσο και σε νομικό  επίπεδο”. 

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Plum στοχεύει να δημιουργήσει στην Κύπρο μια ομάδα από εξειδικευμένα άτομα για την περαιτέρω ενδυνάμωση του Wealth προϊόντος της. Η εταιρεία είναι σε αναζήτηση τεσσάρων νέων ειδικοτήτων όπως Backend engineers και Operational Brokerage Specialists.

    Ο Β.Τροκκούδη προσθέτει: “Η Ευρώπη αλλάζει και δημιουργεί προοπτικές και για άλλα κράτη μέλη της, να εξελιχθούν σε ανταγωνιστικά fintech κέντρα, με την Κύπρο να πρωταγωνιστεί. Η Κύπρος είναι γνωστή για τον γρήγορο μηχανισμό όσον αφορά την αδειοδότηση καθώς και για την επιχειρηματική της στάση. Παρέχει επίσης πρόσβαση σε ομάδες νέων ταλέντων της Ε.Ε, με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, πολύγλωσσες και κυρίως εξειδικευμένες στον κλάδο της τεχνολογίας. Όλα αυτά αποτελούν το κλειδί για μια επιχείρηση που θέλει να παρέχει μια καινοτόμα και εναλλακτική λύση στη διαχείριση χρημάτων των πελατών της. Στην Plum, έχουμε θέσει την τεχνολογία στην καρδιά των υπηρεσιών μας, με εύκολες επενδύσεις, άμεσες ειδοποιήσεις, βελτιωμένες αναλύσεις και αυτοματοποιημένες αποταμιεύσεις. Έτσι, επενδύοντας στην Κύπρο τώρα συμβάλλουμε ενεργά στην διαμόρφωση της FinTech σκηνή της χώρας.”

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles