16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η ψηφιακή βοηθός “M” αλλάζει την εμπειρία του Facebook Messenger

    Την εφαρμογή Messenger του Facebook χρησιμοποιούν εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες στον κόσμο για την καθημερινή τους επικοινωνία με φίλους, συγγενείς, ακόμη και συνεργάτες. Ωστόσο, μερικές φορές το να κάνεις κάτι στον Messenger, απαιτεί πολλά taps και πλοήγηση σε υπομενού με κάμποσες επιλογές, κάτι δύσκολο… on the go.

    meet-m

    Γι’ αυτό φροντίζει τώρα η ψηφιακή βοηθός Messenger M που μας είχε συστήσει το Facebook πριν καιρό όταν απλά την δοκίμαζε. Είναι μία ψηφιακός “βοηθός”, από αυτές που βλέπουμε όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια, με σκοπό να σας βοηθήσει στη χρήση της υπηρεσίας. Η “M” μπορεί να σας “προτείνει” ορισμένες δράσεις με βάση τους διαλόγους σας. Για παράδειγμα, αν κάποιος σας ρωτήσει “πού είσαι”, τότε η βοηθός θα εμφανίσει αυτόματα ένα κουμπάκι που, πατώντας το, θα του στείλει άμεσα την τοποθεσία σας, χωρίς να χρειαστεί να βρείτε τη σχετική επιλογή στο μενού της εφαρμογής. Αρκετά βολικό, έτσι;

    Και ναι, αυτό σημαίνει πως το Facebook “παρακολουθεί” τις συνομιλίες σας. Υπό την έννοια του ότι μπορεί να αναγνωρίσει συγκεκριμένες λέξεις ή φράσεις (όπως το “πού είσαι”) και να προτείνει την κατάλληλη απόκριση. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει και ότι καταγράφει τις συνομιλίες σας…

    Τι άλλο θα μπορεί να κάνει (σε πρώτη φάση); Να προτείνει stickers, να προτείνει προγραμματισμό ενός ραντεβού ή event με ένα ή περισσότερους φίλους, να προτείνει δημιουργία δημοσκόπησης μέσα στο chatroom, να προτείνει κλήση ενός ταξί Uber και να προτείνει χρηματικές συναλλαγές (request or send money).

    Για να πάρετε μια ιδέα του πώς λειτουργεί η Messenger M -που προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο στις ΗΠΑ σε χρήστες iOS και Android– δείτε το παρακάτω video.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles