16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Η Samsung επιμένει: Ο σαρωτής ίριδας του Galaxy S8 δεν μπορεί να ξεγελαστεί σε πραγματικές συνθήκες

    Ερευνητές ασφαλείας, πριν από μερικές ημέρες μόνο, απέδειξαν ότι ο σαρωτής ίριδας του Galaxy S8, μπορεί εύκολα να παραβιαστεί με τη χρήση κατάλληλων εργαλείων. Μετά τη δημοσίευση του σχετικού video, η πρώτη απάντηση της Samsung ήταν ότι είναι ενήμερη επί του συγκεκριμένου θέματος και το διερευνά. Στη συνέχεια, σε συμπληρωματική της δήλωση ανέφερε, ότι είναι απίθανο να λειτουργήσει σε πραγματικές συνθήκες.

    samsung-galaxy-s8-plus-1

    «Αν και το ενός λεπτού βίντεο που δείχνει τον αισθητήρα να ξεγελιέται από ένα ψεύτικο μάτι φαίνεται απλό, είναι πολύ δύσκολη η συγκεκριμένη πρακτική να λειτουργήσει σε πραγματικές συνθήκες της καθημερινής ζωής. Χρειάζεστε μια φωτογραφική μηχανή, η οποία να μπορεί να προβεί στη λήψη υπέρυθρου φωτός που δεν είναι πλέον διαθέσιμες στην αγορά. Θα χρειαστεί να προβείτε στη λήψη της ίριδας του συγκεκριμένου χρήστη και να κλέψετε το smartphone του. Είναι πολύ δύσκολο για το όλο σενάριο να πραγματοποιηθεί».

    Το σχόλιο της Samsung δε φαίνεται να αμφισβητεί το γεγονός ότι ο σαρωτής της ίριδας μπορεί να ξεγελαστεί, απλά υποβαθμίζει την απειλή που συνιστά. Λίγο μετά τη διάθεση του Galaxy S8, αποδείχθηκε ότι η λειτουργία ξεκλειδώματος μέσω προσώπου μπορεί να προσπεραστεί εύκολα με μια φωτογραφία, κάτι που σύμφωνα με τη Samsung, αποτέλεσε το λόγο που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο συγκεκριμένος τρόπος ξεκλειδώματος σε συναλλαγές του Samsung Pay. Αντιθέτως, ο σαρωτής ίριδας, διαφημίζεται ως ένας από τους πιο ασφαλείς τρόπους να ξεκλειδώσεις το smartphone σου και χρησιμοποιείται στην έγκριση συναλλαγών της γνωστής υπηρεσίας πληρωμών της εταιρείας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles