BREAKING

4

Η Samsung εξηγεί γιατί τα Galaxy S6 και S6 Edge δεν είχαν υποδοχή microSD ενώ τα νέα Galaxy S7 και S7 Edge έχουν!

Μπορεί οι περσινές ναυαρχίδες της Samsung, Galaxy S6 και S6 Edge, με την ανανεωμένη σχεδίαση από μέταλλο και γυαλί και τα special specs, να ικανοποίησαν πολύ κόσμο, κάποιοι ωστόσο είχαν στενοχωρεθεί που δε διέθεταν υποδοχή για microSD. Γιατί είχε συμβεί αυτό; Και γιατί τα φετινά μοντέλα της εταιρείας, Galaxy S7 και S7 Edge, επαναφέρουν τη θύρα microSD.

S7-Press

O Kyle Brown, head of technology, content and launch management της Samsung, εξηγεί στο Techradar τους λόγους, σημειώνοντας ότι μια υποδοχή microSD στα Galaxy S6/S6 Edge θα μπορούσε να κάνει τις συσκευές πιο αργές και γι' αυτό δε συμπεριλήφθηκε σ' αυτές από την κορεατική εταιρεία. Αν θυμάστε, ήταν οι πρώτες συσκευές με τη πρότυπο μνήμης UFS 2.0, σχεδόν τρεις φορές πιο γρήγορο απ' ό,τι οι προηγούμενες eMMC 5.0. Η Samsung πίστευε λοιπόν τότε ότι τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στην κάρτα microSD θα διαβαζόταν πιο αργά, καθυστερώντας έτσι την απόδοση των συσκευών, γι' αυτό το λόγο δεν ενσωμάτωσε σχετική υποδοχή.

Καθώς τα νέα Galaxy S7 και Galaxy S7 edge αποτελούν απλά αναβαθμίσεις των προηγούμενων μοντέλων, η Samsung μπόρεσε να εργάστηκε πάνω σε μία λύση και... την έδωσε. Όπως σημειώνει ο κ. Brown, η επιστροφή της υποστήριξης microSD ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά του S7 που έλαβαν τις πιο θετικές γνώμες από τους καταναλωτές, όπως ωστόσο και το γεγονός ότι είναι αδιάβροχα. Εσάς αλήθεια ποιο νέο χαρακτηριστικό των S7 και S7 Edge σας ενθουσίασε;

4 Comments

 • @Marios
  3 Μαρτίου 2016 at 00:46

  Είναι κρίμα. Λες και οι άνθρωποι στην Samsung το κάνουν επίτηδες. Θέλω να σου πω για άλλο ένα πολύ έξυπνο χαρκατηριστικό, μακάρι να το έχει και η Samsung και να μην το ξέρω. Το κινητό έχει ενσωματωμένο answering machine. Δηλαδή φτιάχνεις μήνυμα και ορίζεις σε πόσα δευτερόλεπτα τα παίξει, και μετά γίνεται η καταγραφή του μηνύματος. Έτσι δεν χρειάζεται να μπαίνεις στους τηλεφωνητές των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, που είναι δύσχρηστοι και χρονοβόρα διαδικασία. Έχεις όλα τα μυνήματα σε μια σελίδα και τα ακούς σαν ανοιχτή ακρόαση. Για εμένα που έχω εταιρία, και χρειάζομαι να ακούω μηνύματα συχνά, είναι τέλειο. Άσε που επειδή η δημιουργία χαιρετισμού είναι Piece of cake (ουσιαστiκά εγγραφή ήχου σε αστεία έυκολο menu) μπορείς να χρησιμοποιήσεις το χαιρετισμό ακόμα και για να κάνεις μια προσφορά ή να ενημερώσεις τον πελάτη για κάτι. Πχ, το κατάστημα θα παραμείνει κλείστό 23-25 δεκεμβρίου. Αυτό είναι καινοτομία για εμένα….

 • Marios
  2 Μαρτίου 2016 at 21:02

  @Leviathan I agree with you

 • Leviathan
  1 Μαρτίου 2016 at 21:17

  Κανένα. Κανένα χαρακτηριστικό των 3ων τελευταίων μοντέλων της Samsung (s5 – s6 – s7) δεν εντυπωσιάζει πια. Και το λέω όντας ένας από τους πιο φανατικούς χρήστες Samsung ακόμα και από πριν την άφιξη των smartphones. Έχω ακόμα το Samsung wave αλλά και ακόμα πιο παλιά Samsung. Μετά το s4 η Samsung δεν έχει πλέον να επιδείξει τίποτα το καινοτόμο πάρα μόνο την χρήση των τελευταίων επεξεργαστών. Και τίποτα άλλο. Μετά το S4 active, αγόρασα για πρώτη φορά συσκευή της Sony. Με μεγάλο φόβο, γιατί δεν είχα και την καλύτερη εντύπωση από το λειτουργικό της Sony στις τηλεοράσεις. Όμως το κινητό απεδείχθει μαγεία. Πραγματικά τέλεια θέση του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πλάι, 4Κ ανάλυση για φωτογραφίες, 23 megapixel κάμερα, μπαταρία που πραγματικά κρατάει μια ημέρα, απείρως λιγότερο bloatware και αδιάβροχο. Αυτά είναι καινοτόμα χαρακτηριστικά και όχι απλά ένας γρήγορος επεξεργαστής. Όταν η Samsung αποφασίσει να ξαναβάλει αποσπώμενη μπαταρία, και SD κάρτα, τότε θα το σκεφτώ…

 • George
  1 Μαρτίου 2016 at 19:49

  Η απάντηση που δόθηκε εξηγεί γιατί το S6 δεν υποστήριζει καρτα μνήμης αλλα όχι γιατί υποστηρίζει το S7…