BREAKING

Η Samsung Καθορίζει τη Βιομηχανία με την Παρουσίαση Ολοκληρωμένων 5G Τεχνολογικών Λύσεων στο MWC19

Η Samsung Electronics σηματοδοτεί την έναρξη του MWC 2019 προωθώντας την εξέλιξη της 5G τεχνολογίας με νέες συνεργασίες και καινοτομίες για καταναλωτές και επιχειρήσεις. Από την παρουσίαση της επόμενης γενιάς smartphone με το νέο Galaxy S10 5G μέχρι τον εμπλουτισμό του οράματός της για παγκόσμια συνδεσιμότητα, η Samsung πρωταγωνιστεί στη νέα εποχή του δικτυωμένου τρόπου ζωής.

mwc19_galaxy_s10_5g_1_0

H Samsung στη Βαρκελώνη ανακοινώνει τον τρόπο που, μέσω της καινοτομίας, της εξωστρέφειας και του εύρους, θα οδηγήσει την εξέλιξη στην 5G τεχνολογία και θα αλλάξει τον τρόπο που οι άνθρωποι συνδέονται και επικοινωνούν. Επίσης, παρουσιάζει για πρώτη φορά το νέο Galaxy S10 5G, εξοπλισμένο με το καλύτερο hardware και software για να αξιοποιήσει πλήρως την 5G εμπειρία.

Επιπλέον, στο MWC 2019 θα βρίσκεται εξοπλισμός που συμβάλλει στην ανάπτυξη ευρείας κλίμακας 5G. Περιλαμβάνει chip πολλαπλών λειτουργιών επόμενης γενιάς για μόντεμ και μονάδες RF που είναι μικρότερες σε μέγεθος αλλά διαθέτουν μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση και τεχνολογία αιχμής, αποδεικνύοντας την πρωτοποριακή καινοτομία της Samsung. Η Samsung θα ανακοινώσει, ακόμα, νέες συνεργασίες με παρόχους και προμηθευτές τεχνολογίας για να υποστηρίξει την πορεία όλων προς το 5G.     

mwc19_galaxy_s10_5g_4_0

Πρωτοπόροι της Επόμενης Δεκαετίας με Νέες Κινητές Συσκευές

Την περασμένη δεκαετία, η Samsung ήταν στην πρώτη γραμμή της έρευνας και ανάπτυξης της 5G τεχνολογίας, επιτυγχάνοντας την μετατροπή του 5G, από μια φιλόδοξη θεωρητική έννοια σε πραγματικότητα. Η εταιρεία πραγματοποίησε την πρώτη μετάδοση gigabit 5G ταχύτητας στον κόσμο, την πρώτη 5G παράδοση μεταξύ πολλαπλών κυψελών, και πλέον, το πρώτο της 5G smartphone με το Galaxy S10 5G.

Το Galaxy S10 5G παρέχει στους καταναλωτές πρωτοφανή δύναμη, ταχύτητα και συνδεσιμότητα με το πιο ισχυρό πακέτο χαρακτηριστικών σε συσκευή της σειράς Galaxy S. Με 5G συνδεσιμότητα, το Galaxy S10 5G αγγίζει ταχύτητες δικτύου ως και 20 φορές μεγαλύτερες σε σύγκριση με τα 4G δίκτυα, για αναβαθμισμένη εμπειρία που ωφελείται στο πανίσχυρο hot-spotting, το ταχύτατο streaming, τις 4Κ βιντεοκλήσεις και το mobile gaming επόμενης γενιάς.

Επιπλέον των 5G κινητών συσκευών, η Samsung συνεχίζει να επεκτείνει το ολοκληρωμένο οικοσύστημα συσκευών της, παρέχοντας συναρπαστικές και νέες, ισχυρές εμπειρίες κινητής, από τα wearables μέχρι τα tablets. Φέτος στην MWC, η Samsung παρουσιάζει τις καινούριες της προϊόντικές καινοτομίες – όλες απρόσκοπτα σχεδιασμένες υπό την σκέπη της διάσημης οικογένειας Galaxy. 

  • Το μέλλον ξεδιπλώνεται με το Galaxy Fold: Το Galaxy Fold έχει την πρώτη 7.3 ιντσών, Dynamic AMOLED Infinity Flex Οθόνη στον κόσμο. Αποτελώντας μια κατηγορία από μόνο του, διαθέτει πρωτοποριακό design και παρέχει μια ολοκαίνουρια εμπειρία χρήσης.
  • Γιορτάζοντας μια δεκαετία καινοτομιών με τη νέα σειρά Galaxy S: Με τέσσερις μοναδικές premium συσκευές, συμπεριλαμβανομένου του 5G μοντέλου, η νέα σειρά Galaxy S10 διαθέτει λειτουργίες επόμενης γενιάς στην οθόνη, στην κάμερα και στην απόδοση.
  • Η ενισχυμένη μεσαία κατηγορία με τη νέα σειρά Galaxy A: Τα Galaxy A50 και A30 προσφέρουν καινοτομίες σε βασικά χαρακτηριστικά με υψηλές προδιαγραφές. Σχεδιασμένα για τον τρόπο που συνδεόμαστε σήμερα, η νέα σειρά παρέχει μια ποικιλία επιλογών για να καλωσορίσει ένα διαφοροποιημένο εύρος καταναλωτών στην οικογένεια των Galaxy.
  • Ισορροπημένος και δικτυωμένος τρόπος ζωής με τα νέα Galaxy wearables: Η Samsung επεκτείνει το Galaxy οικοσύστημα με το Galaxy Watch Active και τα Galaxy Buds. Κατασκευασμένα για όσους συνδυάζουν το αθλητικό στιλ με την καθημερινή ευεξία. 

Το νέο ευέλικτο Galaxy Tab S5e: Το Tab S5e είναι ένα νέο πολύ λεπτό, ελαφρύ και κομψό Galaxy tablet, το πρώτο που διαθέτει πλατφόρμα Bixby, και προσφέρει πλούσια εμπειρία ψυχαγωγίας σε μια κομψή συσκευή.

Ρεαλιστικά Σενάρια 5G που Πραγματοποιούνται με τις Λύσεις της Samsung

Αξιοποιώντας την ηγετική της θέση στο 5G, η Samsung παρουσιάζει ρεαλιστικές 5G εμπειρίες με πολλαπλές live επιδείξεις: 

  • 5G NR live επίδειξη με δίκτυο και smartphone της Samsung με τη χρήση 3.5GHz και 28GHz συχνοτήτων: Live παρουσίαση ενός κορυφαίου παιχνιδιού κινητής σε cloud στο πρώτο 5G smartphone της εταιρείας, το οποίο θα είναι συνδεδεμένο στις live 5G λύσεις δικτύου της Samsung. Επίσης, επίδειξη 5G MIMO με δυνατότητα πολλαπλών χρηστών.
  • Το πρώτο live 5G broadcast στην MWC19: Το πρώτο live broadcast του «Mobile World Live TV» του GSMA, με τη χρήση 5G λύσεων δικτύου της Samsung στο Broadcast Village, Gran Via. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ζωντανή αναμετάδοση στον χώρο της έκθεσης αλλά και σε 280 ξενοδοχεία της Βαρκελώνης.
  • Live επίδειξη 5G τεχνολογίας για τη βιομηχανία: Η Samsung, η Cisco και η Orange Spain θα παρουσιάσουν διάφορες περιπτώσεις χρήσης 5G λύσεων δικτύου για να δείξουν πως η μειωμένη καθυστέρηση στον χρόνο αντίδρασης και η υψηλή ταχύτητα της 5G τεχνολογίας βρίσκουν εφαρμογή στη βιομηχανία, στο περίπτερο της Orange (Hall3 3K10).
  • Οι αυτοματοποιημένες 5G λύσεις δικτύου από τις Samsung & Zhilab: Η Samsung θα παρουσιάσει live 5G λύσεις διαχείρισης δικτύου βασισμένες σε τεχνητή νοημοσύνη σε συνεργασία με τη Zhilabs, η οποία εξαγοράστηκε από τη Samsung τον Οκτώβριο το 2018. Οι λύσεις αυτές βοηθούν στην αυτόματη βελτιστοποίηση  της απόδοσης των 5G δικτύων.

mwc19_galaxy_s10_5g_2_0

5G Chipsets Επόμενης Γενιάς

Επίσης, η Samsung θα παρουσιάσει chipsets 5G Ραδιοσυχνότητας (Radio Frequency - RF) επόμενης γενιάς, που υποστηρίζουν 28GHz και 39GHz. Με τη χρήση αυτών των νέων RF chipsets, οι 5G σταθμοί βάσης της Samsung θα είναι κατά περίπου 25% μικρότεροι, ελαφρύτεροι και θα καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με προηγούμενες δοκιμές.

Οι 5G σταθμοί βάσης χρησιμοποιούν περίπου ένα εκατομμύριο κεραίες και πολυάριθμα ολοκληρωμένα κυκλώματα ραδιοσυχνοτήτων (Radio Frequency Integrated Circuits – RFIC) για να αξιοποιήσουν το φάσμα mmWave. Με αυτό το chipset επόμενης γενιάς, η Samsung συμβάλλει στη βελτίωση της απόδοσης του εξοπλισμού δικτύου μέσω μειωμένης στάθμης θορύβου και των χαρακτηριστικών γραμμικότητας του ενισχυτή ισχύος RF.

Το χαρτοφυλάκιο των chips της Samsung περιλαμβάνει το Exynos Modem 5100, πλήρως συμβατό με το 3GPP 5G NR πρότυπο για την υποστήριξη νέων ζωνών, άνω και κάτω 6GHz, για πιο γρήγορες ταχύτητες δεδομένων μέχρι 6Gbp. Οι καινοτόμες δυνατότητές τους και οι τεχνολογικές καινοτομίες παρουσιάζονται πλήρως μέσω της σειράς 5G προϊόντων.

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment