18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Η Samsung θα κατασκευάσει τη δική της 1.000fps camera για να τα βάλει με τη Sony

    Η Sony ήταν η πρώτη που κατασκεύασε μια mobile κάμερα με on-chip memory – την κάμερα Motion Eye που είδαμε στα Xperia XZ Premium και Xperia XZs (και πιο πρόσφατα το Xperia XZ1). Τώρα πληροφορίες από τη Νότια Κορέα σημειώνουν ότι η Samsung Semiconductors θέλει να κατασκευάσει μια παρόμοια κάμερα το Νοέμβριο, έτοιμη να χρησιμοποιηθεί στο Galaxy S της επόμενης γενιάς.

    Το πλεονέκτημα της on-chip memory είναι ότι η κάμερα μπορεί να αποθηκεύσει πολλά frames πολύ γρήγορα – αρκετά για να τραβήξει σε 1.000fps ή video αργής κίνησης. Το streaming στη RAM ​​είναι πολύ αργό, οπότε η Sony δημιούργησε ένα three layer chip γι’ αυτό το λόγο.

    Η σχεδίαση της Samsung πάλι αναμένεται να είναι ελαφρώς διαφορετική, καθώς χρησιμοποιεί ένα παραδοσιακό chip δύο layers, στο οποίο είναι συνδεδεμένο ένα DRAM chip. Προφανώς, αυτό γίνεται για να αποφευχθεί η παραβίαση ορισμένων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

    1

    Ενώ η σχεδίαση της Samsung δεν είναι τόσο sophisticated όσο της  Sony, η εταιρεία έχει ένα πλεονέκτημα – διαθέτει εργοστάσια που παράγουν τόσο αισθητήρες εικόνας όσο και memory chips. Η Sony πάλι στηρίζεται στη Micron για το τσιπ μνήμης 1 gigabit.

    Επί του παρόντος, η Samsung χρησιμοποιεί ένα mix αισθητήρων της Samsung και της Sony για τις συσκευές της. Για παράδειγμα, τα Galaxy S8 της κορεατικής αγοράς έρχονται με αισθητήρα εικόνας της Samsung, ενώ τα μοντέλα των ΗΠΑ διαθέτουν αισθητήρα της Sony. Το S9 ωστόσο αν επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει όλους τους αισθητήρες κατασκευής της Samsung.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles