14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η συσκευή που μετατρέπει τον αέρα σε πόσιμο νερό! (vid)

    Η παραγωγή νερού από αέρα ακούγεται κάτι πραγματικά μαγικό, αλλά, χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία, μπορεί να γίνει πραγματικότητα για όλους. Το Fontus είναι μία πρόταση που τροφοδοτείται από τον ήλιο και, πρακτικά, μπορεί να τραβήξει την υγρασία από τον αέρα και να τη μετατρέψει σε πόσιμο νερό.

    fontus-water-bottle-02

    Είναι μία έμπνευση του σχεδιαστή Kristof Retezar από τη Βιέννη που λειτουργεί με βάση την απλή αρχή της συμπύκνωσης (σκεφτείτε ένα αναψυκτικό που έχετε στο ψυγείο και όταν το βγάλετε αποκτά στα τοιχώματά του σταγονίδια…) Το Fontus, ωστόσο,μπορεί να συλλέξει πολύ περισσότερο νερό, καθώς χρησιμοποιεί την θερμοηλεκτρική ψύξη.

    Ένας συμπυκνωτής στη συσκευή είναι συνδεδεμένος με μια σειρά από υδρόφοβες επιφάνειες που απωθούν το νερό. Έτσι, το νερό μπορεί να πέφτει στο μπουκάλι, με τη συσκευή να έχει τη δυνατότητα να παράγει έως και μισό λίτρο σε μισή ώρα σε “ιδανικές” καιρικές συνθήκες βέβαια μόνο με υψηλή υγρασία.

    fontus-water-bottle-03

    Το νερό είναι καθαρό χάρη στο ειδικό φίλτρο στο επάνω μέρος της συσκευής που κρατά σκόνη και ζωύφια μακριά, ωστόσο, προς το παρόν, δεν υπάρχει τρόπος να απολυμανθεί πραγματικά, κάτι που εξετάζουν οι δημιουργοί του για το μέλλον.

    Το Fontus έρχεται σε δύο διαφορετικές εκδόσεις (Airo για τους πεζοπόρους και Ryde για τους ποδηλάτες) και μπορείτε να το δείτε εν δράσει στο ακόλουθο video.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles