17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    iCoach: Η Ψηφιακή εφαρμογή που βοηθά στη διακοπή του καπνίσματος!

    Tη νέα βελτιωμένη ψηφιακή εφαρμογή iCoach λανσάρει και πάλι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να βοηθήσει ακόμα περισσότερους Ευρωπαίους να κόψουν το κάπνισμα.

    Η τελευταία έκδοση του βελτιωμένου ψηφιακού συστήματος στήριξης υγείας iCoach, είναι διαθέσιμο διαδικτυακά αλλά και σαν εφαρμογή για τηλεφωνικές συσκευές Apple και Android, στις 23 γλώσσες των 28 χωρών της ΕΕ. Το iCoach είναι δωρεάν και εύκολα προσβάσιμο σε όσους επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν.

    Το iCoach 2015 έχει πιο μοντέρνα εμφάνιση και ευκολότερη πλοήγηση, ενώ προσφέρει επιπλέον λειτουργίες με γνώμονα τον χρήστη και συγκεκριμένα μία λειτουργία που δίνει «προκλήσεις». Ειδικότερα, η νέα βελτιωμένη εφαρμογή iCoach 2015 συνεχίζει να καθοδηγεί τους χρήστες σε πέντε σταδιακές φάσεις για διακοπή του καπνίσματος αλλά τώρα ενσωματώνει αρκετές προσωπικές προκλήσεις ανάλογα με την κάθε φάση, όπως για παράδειγμα:  πόσα τσιγάρα καπνίζει κανείς κάθε μέρα, προτρέπει τους καπνιστές να αναβάλουν το «καλύτερο» τσιγάρο της ημέρας δέκα φορές για δέκα λεπτά και έπειτα για 20 λεπτά ενώ «προκαλεί» τους θεριακλήδες να αφήσουν τα τσιγάρα τους στο σπίτι όταν βγαίνουν για μικροδουλειές.

    Αυτές οι «προκλήσεις» φαίνεται να βοηθούν τους χρήστες στο να θέτουν στον εαυτό τους μικρούς και εφικτούς στόχους οι οποίοι μόλις επιτευχθούν, τους ενθαρρύνουν να δεχτούν περισσότερες «προκλήσεις» και να πάρουν στα χέρια τους τον έλεγχο της «κακής» συνήθειάς τους.

    Το iCoach θα στέλνει επίσης μηνύματα επιβράβευσης σε όποιον ολοκληρώνει με επιτυχία τις «προκλήσεις». Αυτά τα ενθαρρυντικά μηνύματα, η ενημέρωση για τον αριθμό των εγγεγραμμένων χρηστών του iCoach σε κάθε φάση ανά χώρα, ο συνολικός αριθμός «προκλήσεων» που ολοκληρώθηκαν και οι πιθανότητες μετάβασης στην επόμενη φάση, αναμένεται να αποτελέσουν κίνητρα για τους χρήστες και να τους κάνουν να νιώσουν μέρος μιας δυνατής κοινότητας.

    Οι χρήστες του iCoach θα καλούνται να κάνουν share τις «προκλήσεις», τα επιτεύγματα και τις προσωπικές επιτυχίες τους στα κοινωνικά δίκτυα δίνοντας έμφαση στη συναισθηματική πλευρά της εκστρατείας που έχει αποδειχθεί πως αυξάνει την επίδραση που έχουν οι αντικαπνιστικές εκστρατείες σε όλα τα κοινωνικό-οικονομικά σύνολα.

    ECLogoUK

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles