16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Το iOS 7 προκαλεί και…ζαλάδες;

    Ανάμεσα στα διάφορα bugs και πρώιμα προβλήματα του νέου mobile λειτουργικού της Apple, όπως το περίφημο κενό ασφαλείας της lockscreen που ήδη διορθώθηκε, έρχεται να προσθεθεί ακόμη ένας «πονοκέφαλος» για τους κατόχους iPhone και iPad, κυριολεκτικά όμως.

    iosdizzy2

    Σύμφωνα με διάφορες αναφορές και παράπονα χρηστών στα επίσημα support fora της Apple, τα καινούργια animations που έχει συμπεριλάβει στο iOS 7 η εταιρεία, όπως και το swiping μεταξύ των apps, προκαλούν ναυτία και πονοκεφάλους σε κάποιες περιπτώσεις, κάτι που φυσικά δε συνέβαινε με το προηγούμενο λειτουργικό. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ένας χρήστης, «είναι ακριβώς όπως όταν ζαλίζομαι στο αυτοκίνητο αν προσπαθήσω να διαβάσω κάτι». Ίσως σας έχει τύχει και δεν είναι παράλογο, ούτε αφύσικο. Σίγουρα όμως δε θα έπρεπε να προκαλείται από το κινητό ή το tablet μας, όταν βρισκόμαστε ακίνητοι και απλώς το χρησιμοποιούμε.

    Δυστυχώς, ολική επίλυση στο ζήτημα δεν υπάρχει προς το παρόν. Όσοι έκαναν το upgrade σε iOS 7 δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω στο iOS 6 και η Apple δεν προσφέρει κάποια λειτουργία για την απενεργοποίηση αυτών των effects που προκαλούν τις ζαλάδες. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε, αν υποφέρετε από αυτό το φαινόμενο, είναι να πάτε στο Settings->General->Accessibility και να ενεργοποιήσετε την επιλογή “Reduce Motion”. Δεν καλύπτει τα πάντα, αλλά τουλάχιστον θα έχετε ένα εφέ λιγότερο να σας προκαλεί προβλήματα.

    iosdizzy3

    Μένει να δούμε αν η Apple θα αναγνωρίσει τα παραπάνω ως «πρόβλημα» και αν θα προσπαθήσει να το επιδιορθώσει, ή έστω να προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να απενεργοποιούν τα επίμαχα εφέ κατά βούληση. Πέραν τούτου, δικαιώνονται μέχρι στιγμής όσοι δεν βιάστηκαν να κάνουν τη μετάβαση σε iOS 7, προτού λυθούν οι διάφορες «παιδικές» του αδυναμίες.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles