20.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Τζιχαντιστής του ISIS προδίδεται από το Twitter!

    Μερικές φορές καλύτερα να…μασάς, παρά να κάνεις tweets. Αυτό έμαθε (με τον άσχημο τρόπο) ένα μέλος του ISIS (Islamic State of Iraq and Syria), της γνωστής επαναστατικής ομάδας που έχει μέλη σε όλο τον κόσμο και όπως φαίνεται και στη Νέα Ζηλανδία.

    kiwi-jihadi

    Ο “Kiwi Jihadi” ή @M_Taylor_Kiwi στο Twitter μάλλον δε μπορούσε να κρατήσει μυστικές τις προθέσεις του και συνήθιζε να δημοσιεύει selfies του (στις οποίες διακρίνονταν και άλλα μέλη της οργάνωσης) αλλά αυτό ήταν το λιγότερο…Δυστυχώς γι’αυτόν, μαζί με τα Twitter posts του, “πρόδιδε” και την παρουσία του σε συγκεκριμένες τοποθεσίες καθώς είχε ενεργοποιημένο το “geotagging” option. Το κατάλαβε (αφού και άλλοι χρήστες τον ενημέρωσαν) αλλά φυσικά ήταν ήδη πολύ αργά, καθώς μια υπηρεσία πληροφοριών από τον Καναδά είχε ήδη καταγράψει τα πάντα.

    kiwi-jihadi-twitter

    Έτσι, όχι μόνο έγιναν γνωστές οι κινήσεις του και οι “στόχοι” του, αλλά εντοπίστηκε ακόμη και στο σπίτι που διέμενε, σε συνδυασμό με στοιχεία από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο site της εταιρείας πληροφοριών, IBRABO.

     

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles