20.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Ιστορική εμφάνιση του ρομπότ Ai-Da στη Βουλή των Λόρδων

    Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει ρομπότ να αναλαμβάνουν αρκετά καθήκοντα. Άλλες φορές γίνονται υπάλληλοι σε σούπερ μάρκετ, προσωπικό σε ξενοδοχεία, φτιάχνουν burgers ή άλλα δημοφιλή snacks και άλλες φορές σερβίρουν ποτά σε πελάτες των bar. Τώρα έφτασε η στιγμή να δούμε ένα ρομπότ να μιλά στη Βουλή.

    Η  Ai-Da, ένα ανθρωποειδές ρομπότ-καλλιτέχνης, μίλησε χτες στην τηλεπικοινωνιακή και ψηφιακή επιτροπή της Βουλής των Λόρδων στο Λονδίνο, καταθέτοντας τις απόψεις της σχετικά με το πώς οι νέες τεχνολογίες θα συμβάλουν στην τέχνη και γενικότερα το πεδίο της δημιουργίας. Το ρομπότ έχει δημιουργηθεί από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και ισχυρίστηκε ότι, παρά το γεγονός ότι είναι δημιούργημα ΑΙ είναι σε θέση να δημιουργήσει τέχνη.

    “Είμαι και εξαρτιέμαι από υπολογιστικά προγράμματα και αλγόριθμους. Μολονότι δεν είμαι ζωντανή, παρόλα αυτά μπορώ να δημιουργήσω τέχνη”. Σε κάποιες περιπτώσεις, το ρομπότ δυσκολεύτηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις που γίνονταν, ενώ κάποια στιγμή «κόλλησε» τελείως και χρειάστηκε επανεκκίνηση. Βέβαια, οι ερωτήσεις προς την Ai-Da είχαν υποβληθεί στον δημιουργό της πριν την εμφάνιση της στην κοινοβουλευτική συνεδρίαση, έτσι ώστε οι απαντήσεις της να έχουν κάποια ουσία.

    Δείτε στη συνέχεια το video:

    Διαβάστε επίσης:

    iPhone 14: Τα Public έκαναν το “άλμα” στο “αύριο” των smartphones!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles