13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ιστορικός υπολογιστής Apple-1 πωλήθηκε σε δημοπρασία 400.000 δολάρια

    Ένας ιστορικός υπολογιστής, που κατασκευάστηκε από τους συνιδρυτές της Apple Steve Wozniak και Steve Jobs το 1976, πωλήθηκε αυτές τις μέρες σε δημοπρασία στις ΗΠΑ. Η τιμή πώλησης του συλλεκτικού αντικειμένου έφτασε το ποσό των 400.000 δολαρίων.

    Υπολογιστής 45 ετών αυστηρά για… συλλέκτες

    Πρόκειται για τον σπάνιο, επενδυμένο με ξύλο ακακίας από τη Χαβάη υπολογιστή Apple-1, ο οποίος μετά από τόσα χρόνια είναι ακόμα λειτουργικός. Μόνο 200 υπολογιστές από το εν λόγω μοντέλο κατασκευάστηκαν και πωλήθηκαν σαν kit. Το συγκεκριμένο αντικείμενο είχε 2 κατόχους κατά τη διάρκεια της ζωής του. Πρόκειται για έναν καθηγητή πανεπιστημίου και το μαθητή του, στον οποίον πούλησε το μηχάνημα για 650 δολάρια. Αυτό ανέφεραν οι υπεύθυνοι της δημοπρασίας στην Καλιφόρνια.

    (Photo: Tony Avelar/EPA)
    Η πώληση περιλάμβανε οδηγίες χρήσης και το Apple software σε δύο κασέτες.

    “Πρόκειται ουσιαστικά για το “Άγιο Δισκοπότηρο” για τους συλλέκτες των vintage ηλεκτρονικών συσκευών και υπολογιστών, που προκαλεί ξέφρενο ενθουσιασμό σε αρκετό κόσμο”, είπε ο ειδικός της Apple-1, Corey Cohen στους Los Angeles Times.

    Διαβάστε επίσης:

    Έχασε τη “μάχη” η Google! Καλείται να πληρώσει πρόστιμο 2,4 δισ. ευρώ (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles