BREAKING

Jaga Tab 10.1 mini Review: Μεγάλη ταμπλέτα, μικρή... τιμή

Το δίδυμο των tablets της Jaga - για το ένα από τα δύο tablets είχατε την δυνατότητα να διαβάσετε εδώ - συμπληρώνεται με το μοντέλο των 10,1 ιντσών, το Jaga Tab 10.1, το οποίο απευθύνεται σε πιο απαιτητικούς χρήστες, που επιθυμούν μεγαλύτερης επιφάνειας περιβάλλον χρήσης, για περισσότερο άνετη εργασία και πλοήγηση στο Internet.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, απουσιάζει ο ψηφιακός δέκτης τηλεόρασης που διέθετε το μοντέλο Jaga Tab 7. Την απουσία του εν' μέρει αντισταθμίζει ο διπύρηνος επεξεργαστής 1,4GHz, ο διπλάσιου μεγέθους αποθηκευτικός χώρος, η διπλάσιου μεγέθους μνήμη και βεβαίως η μεγαλύτερη οθόνη.

DSC_0644

Το Jaga Tab 10.1 όπως υποδεικνύει και η ονομασία του, έχει οθόνη 10,1 ιντσών τεχνολογίας TFT ανάλυσης 600x1024 pixels. Η χρωματική της απόδοση, η ευκρίνεια ή η φωτεινότητα κυμαίνονται στον μέσο όρο, αλλά ο μέσος χρήστης ως επί το πλείστον θα βρει ικανοποιητική την απόδοση της.

Όσο αφορά στο hardware, αυτή την φορά έχουμε να κάνουμε με ένα διπύρηνο επεξεργαστή 1,4GHz, ο οποίος συνοδεύεται από την GPU τύπου Mali 400MP, 1GB RAM και 8GB αποθηκευτικού χώρου. Χάρη βεβαίως στην ύπαρξη υποδοχής microSD η χωρητικότητα μπορεί να αυξηθεί έως και κατά 32GB. Όπως και το μικρότερο μοντέλο της εταιρείας, το Jaga Tab 10.1 διαθέτει δύο κάμερες, μία στην πρόσοψη για video chatting και μία οπίσθια με αισθητήρα 2.0 Megapixels για να τραβήξετε video και φωτογραφίες. Η ποιότητα είναι τυπική για το είδος των αισθητήρων και στις δύο περιπτώσεις.

DSC_0650

Στην πρόσοψη, κυριαρχεί η μεγάλη οθόνη των 10,1 ιντσών τεχνολογίας TFT. Η υποστηριζόμενη ανάλυση είναι 600x1024 pixels. Αν παρόλα αυτά δεν σας αρκεί η συγκεκριμένη οθόνη – π.χ θέλετε να παρακολουθήσετε video ανάλυσης 1080p σε μεγαλύτερο κάδρο – τότε μπορείτε να συνδέσετε τo tablet με ένα μεγαλύτερο monitor ή με την τηλεόραση σας, για μεγαλύτερη άνεση χρησιμοποιώντας την υποδοχή HDMI (πολύ ωραία λεπτομέρεια, είναι ότι στην συσκευασία περιλαμβάνεται καλώδιο HDMI).

DSC_0646

Στην πρόσοψη υπάρχει κάμερα 0,3 Megapixel ενώ στο πίσω μέρος η κύρια κάμερα με αισθητήρα 2.0 Megapixels. Και οι δύο έχουν τυπική απόδοση για τον αισθητήρα που διαθέτουν ενώ εντύπωση μου έκανε ότι η κύρια κάμερα του Jaga Tab 7  είχε καλύτερη απόδοση!

DSC_0648 DSC_0654

Στο κάτω μέρος της συσκευής έχουμε.... συνωστισμό από υποδοχές και θύρες. Από αριστερά προς τα δεξιά, έχουμε το πλήκτρο απενεργοποίησης/ ενεργοποίησης της συσκευής, microSD υποδοχή για κάρτες μνήμης του είδους έως 32GB, υποδοχή HDMI, θύρα USB 2.0 πλήρους μεγέθους, miniUSB 2.0, την υποδοχή για τον φορτιστή, υποδοχή 3,5mm για ακουστικά, μικρόφωνο, ένα πόρο για την λειτουργία Reset και δίπλα ένα πλήκτρο για την... επιστροφή στην κεντρική οθόνη (home screen) του λειτουργικού συστήματος!

DSC_0652

 

Από αυτή την φωτογραφία, μπορείτε να δείτε ότι διαθέτει δύο ηχεία. Το πίσω μέρος έχει την πολύ ωραία αίσθηση που συναντήσαμε και στο Jaga Tab 7.

DSC_0655

 

Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνεται GPS, WiFi (802.11b/g/n), Bluetooth ενώ χάρη στην USB 2.0 θύρα πλήρους μεγέθους μπορείτε να εγκαταστήσετε απευθείας ένα 3G USB stick, και να απολαμβάνεται mobile Internet όπου και αν βρίσκεστε.

DSC_0651

Με το Jaga Tab 10.1 δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να αναπαράγετε video ανάλυσης 1080p ή να παίξετε παιχνίδια που θα κατεβάσετε από το Google Play. Είναι μία αρκετά καλή λύση για όσους θέλουν ένα tablet με μεγάλη οθόνη χωρίς να αναγκαστούν να επενδύσουν πολλά χρήματα για να το αποκτήσουν. Επιπλέον παρέχει αρκετές ευκολίες, που σπάνια συναντούμε σε επώνυμα προϊόντα.Όσοι από εσάς θέλετε ένα δεύτερο tablet για την δουλειά ή θέλετε να αποκτήσετε για πρώτη φορά μία συσκευή του είδους, το Jaga Tab 10.1 είναι μία αξιοπρεπής λύση για να σας βάλει στο... νόημα χωρίς μάλιστα να είναι απαραίτητο να πληρώσετε υψηλό αντίτιμο.

Specs: Jaga Tab 7 (Jaga Electronics, €179)

Λειτουργικό Android v.4.1
Επεξεργαστής Dual-Core Cortex-A9 1,6GHz
Μνήμη 8GB storage, 1GB RAM
Οθόνη 10,1" TFT πολλαπλής αφής (600x1024 pixels)
Κάμερα 2.0 MPixel (640x480 pixels), 0,3Mpixel εμπρόσθια
Συνδεσιμότητα Bluetooth, Wi-Fi 802.11 b/g/n, GPS, mini-jack 3,5 χιλ., miniUSB 2.0, mini-HDMI, microSD slot, USB 2.0
Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment