20 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Jiayu S3 Hands-On Review. Οκταπύρηνος κινεζικός “πύραυλος”!

    Η αλήθεια είναι ότι πριν από μερικά χρόνια εάν κάποιος αναφερόταν σε κάποια συσκευή που “κατάγεται” από την Κίνα, το πιθανότερο είναι ότι σχεδόν όλοι θα τον κοιτούσαν με… μισό μάτι. Ο όρος “κινέζικο” σίγουρα εκφράζει μία αρνητική διάσταση και πράγματι υπάρχει σε όλο αυτό μία δόση λογικής, καθώς η αλήθεια είναι ότι για πολλά χρόνια τα κινεζικά κινητά τηλέφωνα ήταν κάτω του μετρίου τόσο σε επιδόσεις όσο και σε ποιότητα. Ωστόσο, το τελευταίο χρονικό διάστημα, τα “made in China” smartphones αρχίζουν και παίρνουν τη ρεβάνς, καλύπτοντας το χαμένο έδαφος σε σύγκριση με τη δυτική αγορά. Το γεγονός άλλωστε ότι έχουν εμφανιστεί εταιρείες όπως η Meizu και η Xiaomi, είναι σίγουρα θετικό, καθώς οδηγεί και τις πιο μικρές κινεζικές εταιρείες να υιοθετήσουν καλύτερα ποιοτικά στάνταρ, βαδίζοντας παράλληλα στο δρόμο του value for money. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την Jiayu, καθώς το Jiayu S3 που θα εξετάσουμε είναι ένα mid-ranger που ενσωματώνει μία σειρά από χαρακτηριστικά που σίγουρα ανατρέπoυν τον ισχυρισμό ότι κινεζικό = χαμηλή ποιότητα.

    JiaYu S3 (1)

    Design & εξωτερικές εντυπώσεις

    Βγάζοντας το Jiayu S3 από τη συσκευασία εύκολα διαπιστώνουμε ότι έχουμε μπροστά μας μία αρκετά καλοσχεδιασμένη συσκευή, όπου τα πλαστικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι πραγματικά αρίστης ποιότητας. Το design δεν παρουσιάζει κάτι το ιδιαίτερο και είναι απλώς λειτουργικό για τα δεδομένα της κατηγορίας, ωστόσο εκεί που παίρνουν άριστα οι σχεδιαστές της συσκευής είναι στο πόσο στιβαρή είναι η κατασκευή της, καθώς χωρίς αμφιβολία το Jiayu S3 πρόκειται για ένα κινητό που το αισθάνεσαι στο χέρι σου και με το παραπάνω με τις διαστάσεις του να ανέρχονται στα 152 x 75.5 x 8.9 χιλιοστά και το βάρος του (που είναι φυσιολογικό θα λέγαμε), στα 158 γραμμάρια. Το μόνο ίσως αρνητικό είναι ότι λόγω του μεγάλου μεγέθους του display τού (στις 5.5 ίντσες δεν το λες και μικρό), ίσως να υπάρξει πρόβλημα με την προσπάθεια χειρισμού του με το ένα χέρι.

    JiaYu S3 (5)

    Όσον αφορά την τοποθέτηση των buttons εδώ δεν εντοπίσαμε κάποια συγκλονιστική διαφορά με τα υπόλοιπα κινητά της κατηγορίας του. Έτσι λοιπόν στο πλάι υπάρχουν τα κλασικά πλήκτρα (power/lock button και volume rockers), στην κάτω πλευρά η microUSB port για την φόρτιση της συσκευής και για τη μεταφορά δεδομένων, ενώ το επάνω μέρος “φιλοξενεί” το audio input jack για τα earphones και για το hands-free.

    JiaYu S3 (3)

    Επιπλέον, βγάζοντας το καπάκι του πίσω τμήματος μπορούμε να διαπιστώσουμε την αφαιρούμενη μπαταρία των 3000mAh (καταλαβαίνετε ότι το κινητό της Jiayu προσφέρει μπόλικο ενεργειακό “ζουμί”), όπως επίσης τις δύο SIM slots (πρόκειται για Dual-SIM 4G/LTE κινητό), αλλά και την εξαιρετικά χρήσιμη microSD slot (δέχεται κάρτες μέγιστης χωρητικότητας στα 64GB). Σε γενικές γραμμές μπορεί να μην ξετρελαίνει με την εξωτερική του εμφάνιση, ωστόσο το Jiayu είναι λειτουργικό και παράλληλα αφήνει μία αίσθηση σιγουριάς στο χέρι του χρήστη.

    JiaYu S3 (9)

    JiaYu S3 (10)
    Octa-core CPU… το βαρύ πυροβολικό!

    Η full HD 5.5 ιντσών οθόνη (τεχνολογίας IPS και OGS) του Jiayu S3 δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για την άριστη ποιότητα της. Τα χρώματα διακρίνονται για την ζωντάνια και την ζεστασιά τους, ενώ η ευκρίνεια και τα επίπεδα φωτισμού μας άφησαν άκρως ικανοποιημένους. Τα 1080p παράγουν ένα άρτιο οπτικό αποτέλεσμα (μπορούν πλέον να θεωρηθούν το “στάνταρ” στην μεσαία κατηγορία που ανήκει το smartphone της Jiayu), ενώ επίσης o υψηλός αριθμός στην πυκνότητα των pixels (~401ppi) σίγουρα αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το display του. Τέλος, το Gorilla Glass 3 της Corning προστατεύει την οθόνη της συσκευής από διάφορες “άτυχες στιγμές” και “κακοτοπιές”.

    JiaYu S3 (4)

    Αφήνοντας στην άκρη την χάρμα οφθαλμών οθόνη του Jiayu S3 και προχωρώντας στα ενδότερα, εδώ έχουμε και την πιο ευχάριστη έκπληξη της συσκευής, καθώς στην καρδιά του βρίσκεται ένα SoC της MediaTek MT6752, το οποίο διαθέτει οκταπύρηνη 64-bit CPU, η οποία αποτελείται από 8 πυρήνες Cortex A53, που είναι χρονισμένοι ώστε να τρέχουν στα 1.7GHz. Και επειδή 8 πυρήνες χρειάζονται και την απαραίτητη δύναμη σε μνήμη, η δεύτερη έκπληξη που μας επεφύλασσε το Jiayu S3 αφορά στα 3GB RAM. Στα παραπάνω προσθέστε και το chipset γραφικών ARM Mali T760, αλλά και το ότι το MT6752 είναι σχεδιασμένο για να παράγει χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση και τότε θα καταλάβετε ότι έχετε στα χέρια σας ένα πραγματικά ισχυρό και ταχύτατο smartphone που τραβάει με χαρακτηριστική άνεση στην ανηφόρα και τρέχει απροβλημάτιστα ακόμη και τις πιο απαιτητικές εφαρμογές.

    JiaYu S3 (6)

    Τα αποτελέσματα που πήραμε από το Antutu Benchmark απλώς αποδεικνύουν το προφανές, καθώς η πρόταση της Jiayu μπορεί να πλασαριστεί πολύ πιο ψηλά από δεκάδες “επώνυμες” συσκευές (ξεπερνάει για παράδειγμα το LG G3, ενώ φτάνει σε απόσταση βολής από το S5 και το Mi 4), σπάζοντας το φράγμα των 40.000 points στο Antutu. Το παραπάνω tech configuration σίγουρα αποτελεί μία καλή εγγύηση ότι το Jiayu S3 θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους όσο και να το πιέσετε και να δοκιμάσετε τις αντοχές του.

    JiaYu Antutu Results

    Ένα ακόμη θετικό στοιχείο της συσκευής είναι ότι έρχεται με 16GB αποθηκευτικού χώρου, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα προβληματιστείτε ιδιαίτερα για το διαθέσιμο storage του κινητού σας από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει και η microSD slot. Ρίχνοντας ματιές στο λειτουργικό, εδώ υπάρχει η λύση του Android KitKat 4.4 (δε χρειάζεται να ανησυχείτε καθώς υποστηρίζεται κανονικά ελληνικό menu και Play Store), ενώ η κινεζική εταιρεία έχει βάλει το χέρι της δημιουργώντας ένα User Interface που σχεδιαστικά θυμίζει περισσότερο το MIUI της Xiaomi.

    JiaYu UI

    Όσον αφορά, τη συνδεσιμότητα τού, το Jiayu S3 υποστηρίζει WLAN (IEEE802.11 a/b/g), Bluetooth 4.0, NFC υποστήριξη, GPS (A-GPS, GLONASS) συμβατότητα με πολύ καλό εντοπισμό στίγματος και δίκτυα 4G LTE.

    “Κινέζικο” μόνο στο… όνομα!

    Πριν ολοκληρώσουμε, αξίζει να αναφερθούμε και στους camera sensors της συσκευής, οι οποίοι φέρουν την ποιοτική σφραγίδα της Sony (IMX214), με την rear cam να διαθέτει δυνατότητα auto-focus και LED flash και να προσφέρει μέγιστη ποιότητα στα 13 MP (4160×3120 pixels) και μπροστινή κάμερα στα 5 MP (2560×1920 pixels ). Επίσης, το mid-ranger της Jiayu σας δίνει τη δυνατότητα να τραβήξετε video στα 1080p. Οι δυνατότητες του Jiayu στην κάμερα δεν αποτελούν κάτι το συγκλονιστικό, παρόλα αυτά το φωτογραφικό αποτέλεσμα διακρίνεται για την ποιότητα και την καθαρότητα και σε αυτό άλλωστε συμβάλλει τα μέγιστα η Sony, η οποία ως γνωστόν έχει δημιουργήσει την δική της παράδοση στους camera sensors.

    JiaYu S3 (7)

    Η ταχύτητα και οι εξαιρετικές επιδόσεις που προσφέρει ο οκταπύρηνος επεξεργαστής του, η ευελιξία που χαρίζουν τα 3GB μνήμης RAM και τα 16GB αποθηκευτικού χώρου σε συνδυασμό με την προσιτή τιμή του (θα το βρείτε στα 265 ευρώ), το Jiayu S3 έχει όλα τα φόντα για να αποτελέσει την επόμενη συσκευή σας, καθώς πρόκειται για ένα εξαιρετικό all-around mid-ranger που πραγματικά δεν του λείπει τίποτα (διαλύοντας έτσι όλα τα σύννεφα για την “καταγωγή” του)! Μπορεί να είναι “made in China“, αλλά κάλλιστα θα μπορούσε να κοιτάξει στα ματιά τις δυτικογενείς και κορεάτικες συσκευές. Χωρίς αμφιβολία, το κινητό της Jiayu μας κάνει να αναρωτηθούμε για μία ακόμη φορά, μήπως τελικά πιανόμαστε στη φάκα και πληρώνουμε το “brand” ενός smartphone παραπάνω από όσο πρέπει;

    To Jiayu S3 το βρήκαμε από το κάταστημα dikarto.gr.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles