21.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Ένας πανίσχυρος Jony Ive και η αποχώρηση ενός από τους εμβληματικούς σχεδιαστές του iPhone

    Ο Greg Christie, ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε το slide-to-unlock feature του iPhone, αποτελεί παρελθόν από την Apple, μετά από μία μακρά περίοδο συνεχών συγκρούσεων, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, με τον αρχισχεδιαστή της εταιρείας και Senior Vice President of Design, Jony Ive.

    jony_ive_header1

    Ο Βρετανός φαίνεται πως ελέγχει τα πάντα στην Apple, όσον αφορά το κομμάτι του σχεδιασμού και, μετά το θάνατο του Jobs, όλα δείχνουν ότι η θέση του έχει ισχυροποιηθεί περαιτέρω. Ήδη, φημολογείται ότι ακόμη και η απομάκρυνση του Scott Forstall από την εταιρεία, στα τέλη του 2012, δε σχετιζόταν μόνο με τα γνωστά προβλήματα στους Apple Maps, αλλά και με πιθανή σύγκρουσή του με τον Ive.

    Τώρα, φαίνεται πως έρχεται η ώρα του Greg Christie να “πληρώσει” μία σχετική διαμάχη. Ο σχεδιαστής, που εργαζόταν στην Apple τα τελευταία 20 χρόνια, είχε ακουστεί αρκετά τελευταία, καθώς είχε καταθέσει στα πλαίσια των νομικών μαχών της εταιρείας με τη Samsung, αποκαλύπτοντας μυστικά και ιστορίες από την ανάπτυξη του πρώτου iPhone. Το όνομα του Greg Christie υπάρχει, μάλιστα, και στην πατέντα που κατέχει η Apple για το slide-to-unlock χαρακτηριστικό των συσκευών της.

    Το δωμάτιο όπου ο Greg Christie πραγματοποιούσε δοκιμές πάνω στο πρώτο iPhone
    Το δωμάτιο όπου ο Greg Christie πραγματοποιούσε δοκιμές πάνω στο πρώτο iPhone

    Η απομάκρυνσή του έρχεται μετά από μία περίοδο αλλαγών στο design του iOS, που φέρουν την “προσωπική” σφραγίδα” του Jony Ive, ο οποίος έχει αφήσει το στίγμα του στη flat σχεδίαση που φαίνεται ότι ήρθε για να μείνει στο mobile λειτουργικό της Apple (κι ενώ ετοιμάζεται πυρετωδώς το iOS 8).  Για να δούμε, λοιπόν, πως θα εξελιχθούν σχεδιαστικά οι επόμενοι μήνες για την Apple, τόσο στο κομμάτι του iOS όσο και σ’ αυτό του OS X.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles