16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Ο Bill Gates “υπό πίεση”… Τρεις επενδυτές της Microsoft θέλουν την παραίτησή του

    Σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, τρεις από τους 20 κορυφαίους επενδυτές της Microsoft ασκούν πιέσεις στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, ώστε ο Bill Gates να παραιτηθεί από πρόεδρος της εταιρείας που ο ίδιος ίδρυσε πριν 38 χρόνια.

    Bill-Gates

    Κι ενώ ο CEO της εταιρείας, Steve Ballmer, έχει ανακοινώσει ήδη την πρόθεσή του να παραιτηθεί μέσα στο επόμενο έτος, έχοντας περάσει μία δύσκολη περίοδο πιέσεων τα τελευταία χρόνια, είναι η πρώτη φορά που στόχος μέρους του διοικητικού συμβουλίου γίνεται ο ίδιος ο Gates, ένα από τα πιο “αξιοσέβαστα” πρόσωπα στο χώρο της τεχνολογίας.

    Οι τρεις επενδυτές, που έχουν ζητήσει να διατηρηθεί η ανωνυμία τους, ανησυχούν για το ότι ο ρόλος του Gates ως προέδρου αναστέλλει την αποτελεσματικότητα στην “υιοθέτηση” νέων στρατηγικών, ενώ θα περιορίσει και τη “δύναμη” του νέου CEO στο να προβεί σε σημαντικές αλλαγές. Παράλληλα, τονίζουν και το ρόλο του Gates στην αναζήτηση του διαδόχου του Ballmer, ενώ ανησυχούν για το γεγονός ότι ο συνιδρυτής της Microsoft -που ξοδεύει πλέον το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του για τις ανάγκες του φιλανθρωπικού του ιδρύματος– ασκεί ακόμη εξουσία στην εταιρεία.

    Φυσικά, οι πιέσεις των τριών επενδυτών (οι οποίοι κατέχουν συνολικά περισσότερο από το 5% των μετοχών της εταιρείας) δε συνεπάγεται ότι θα ληφθούν σοβαρά υπόψη από τους υπόλοιπους μετόχους. Ήδη, υπάρχουν αναφορές ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαφωνούν με τις αντιδράσεις, αλλά και άλλοι που ίσως να τις συμμερίζονται.

    Υπάρχουν, ωστόσο, και απόψεις, όπως αυτή του αναλυτή Kim Caughey Forrest της Fort Pitt Capital Group, που σημειώνουν ότι δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή για τη Microsoft να μείνει χωρίς τον Gates και ότι θα μπορούσε να παίξει ακόμη σημαντικότερο ρόλο σ’ αυτήν σε μία δύσκολη ομολογουμένως περίοδο για την εταιρεία.

    Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι για την αμερικανική εταιρεία, με την επιλογή του νέου CEO να αποτελεί, αναμφίβολα, το πρώτο μέλημά της…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles