12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Καταιγίδα επιθέσεων DDoS: ο αριθμός των επιθέσεων αυξήθηκε έπειτα από μακρά περίοδο ύφεσης  

    Το πρώτο τρίμηνο του 2019, ο αριθμός των επιθέσεων DDoS αυξήθηκε κατά 84%, σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2018. Συγκεκριμένα, σημειώθηκε σημαντική αύξηση των επιθέσεων που διήρκησαν περισσότερο από μία ώρα. Τα στοιχεία από την έκθεση Kaspersky Lab DDoS Q1 2019 δείχνουν ότι υπήρξε αναζωπύρωση των μεθόδων DDoS, ενώ οι κακοποιοί επικεντρώνονται σε μεγαλύτερης διάρκειας επιθέσεις.  

    DDOS Attack

    Πέρυσι, ο αριθμός των επιθέσεων DDoS μειωνόταν συνεχώς, οδηγώντας τους ειδικούς της Kaspersky Lab να υποθέσουν ότι οι ψηφιακοί εγκληματίες που πραγματοποιούσαν επιθέσεις DDoS για οικονομικό όφελος είχαν μετατοπίσει την προσοχή τους σε άλλες πηγές εισοδήματος (όπως η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων). Ωστόσο, τα στατιστικά στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2019 έρχονται σε αντίθεση με την τάση αυτή και δείχνουν ότι ο αριθμός των επιθέσεων DDoS που εμποδίστηκαν από το Kaspersky DDoS Protection αυξήθηκε κατά 84% σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2018. Ο αριθμός αυτός μπορεί να υποδηλώνει ότι υπήρχε ζήτηση για τέτοιου είδους επιθέσεις και υπηρεσίες, παρόλο που δεν υπήρχε πρόσβαση σε αυτές όταν σταμάτησε η λειτουργία δημοφιλών αγορών DDoS. Μόλις ξεκίνησε η λειτουργία νέων ιστότοπων DDoS-for-Hire, ο αριθμός των επιθέσεων αυξήθηκε εκθετικά ως αποτέλεσμα.

    Η πιο αξιοσημείωτη ανάπτυξη  παρατηρήθηκε στην χρονική διάρκεια των επιθέσεων, καθώς είδαμε τον αριθμό των επιθέσεων DDoS που πραγματοποιήθηκαν για περισσότερο από μία ώρα να αυξάνεται ραγδαία κατά 487%! Αυτά τα στατιστικά στοιχεία επιβεβαιώνουν την υπόθεση των ειδικών της Kaspersky Lab ότι οι χάκερ εξελίσσουν τις τεχνικές τους και είναι πλέον σε θέση να ξεκινήσουν μεγαλύτερης διάρκειας επιθέσεις που είναι πιο δύσκολο να οργανωθούν.

    «Η αγορά επιθέσεων DDoS αλλάζει. Οι νέες υπηρεσίες DDoS φαίνεται να έχουν αντικαταστήσει εκείνες των οποίων τις υπηρεσίες διέκοψαν οι διωκτικές αρχές. Καθώς οι οργανισμοί εφαρμόζουν βασικά αντίμετρα, οι επιτιθέμενοι στοχεύουν στις μεγαλύτερης διάρκειας επιθέσεις. Είναι δύσκολο να πούμε αν ο αριθμός των επιθέσεων θα συνεχίσει να αυξάνεται, αλλά η πολυπλοκότητά τους δεν δείχνει ενδείξεις επιβράδυνσης. Συνιστούμε οι οργανισμοί να προετοιμαστούν αποτελεσματικά, ώστε να αντέξουν απέναντι σε εξελιγμένες επιθέσεις DDoS», σχολιάζει ο Alexey Kiselev, Business Development Manager στην ομάδα Kaspersky DDoS Protection.

    Η Kaspersky Lab συνιστά στους οργανισμούς να ακολουθήσουν αυτά τα βήματα για να προστατευθούν από επιθέσεις DDOS:

    • Εξασφαλίστε ότι οι διαδικτυακοί και οι IT πόροι σας μπορούν να αντέξουν την υψηλή επισκεψιμότητα.
    • Χρησιμοποιήστε επαγγελματικές λύσεις για να προστατεύσετε τον οργανισμό από επιθέσεις. Για παράδειγμα, το Kaspersky DDoS Protection συνδυάζει την εκτεταμένη τεχνογνωσία της Kaspersky Lab για την καταπολέμηση των ψηφιακών απειλών και τις μοναδικές εξελίξεις της εταιρείας. Η λύση προστατεύει από κάθε είδους επιθέσεις DDoS ανεξάρτητα από την πολυπλοκότητα, την ισχύ ή τη διάρκειά τους.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles