16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Κατέρρευσε η μετοχή του Netflix – “Βουτιά” 40% μετά τις απώλειες συνδρομητών

    Μέχρι σήμερα το Netflix αποτελούσε τον “κολοσσό” του streaming, αφού ο κορονοϊός και τα απανωτά lockdown ευνόησαν σε μεγάλο βαθμό την υπηρεσία. Τις τελευταίες μέρες όμως έγινε γνωστό ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα. Αρχικά, ο ανταγωνισμός έχει κορυφωθεί, καθώς το Netflix δεν παίζει πια…μπάλα μόνο του, αλλά “κονταροχτυπιέται” με το Disney Plus, την Amazon, το Apple TV και το HBO Max. Οι συνδρομητές της υπηρεσίας μειώθηκαν σημαντικά τον τελευταίο χρόνο, ιδιαίτερα μετά την αναστολή της υπηρεσίας στη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα η μετοχή του Netflix να σημειώσει “βουτιά” της τάξεως του 40%.

    Πιο αναλυτικά, η μετοχή της αμερικανικής εταιρείας streaming κατέρρεε στη Γουόλ Στριτ, σημειώνοντας απώλειες 40 και πλέον δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την εταιρία χρηματοπιστωτικής ανάλυσης Factset. Ο τίτλος διαμορφωνόταν στα 218 δολάρια, υποχωρώντας κατά 37,24% χτες.

    “Το Netflix αναφέρει ότι προβλέπει ακόμη δύο εκατομμύρια λιγότερους συνδρομητές το 2ο τρίμηνο και αρχίζει να βρίσκει λύσεις για να χρεώσει τους 10 εκατομμύρια χρήστες των υπηρεσιών του που τις επωφελούνται δωρεάν καθώς μοιράζονται τους κώδικες πρόσβασης”, υπογράμμισε ο Κένεθ Λίον, αναλυτής της εταιρίας CFRA που αναθεώρησε προς τα κάτω την εκτίμησή του για την τιμή της μετοχής.

    Διαβάστε επίσης:

    Metaverse: Εικονικό ξενοδοχείο από τη CitizenM έρχεται στο «The Sandbox» (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles