21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Κι άλλο περιστατικό ηλεκτροπληξίας που σχετίζεται με χρήση iPhone στην Κίνα

    Πριν λίγες ημέρες, η υπόθεση μίας 23χρονης κοπέλας που πέθανε στην Κίνα από ηλεκτροπληξία, απαντώντας μία κλήση στο iPhone της την ώρα που αυτό βρισκόταν σε διαδικασία φόρτισης, απασχόλησε έντονα τα μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο.

    iphone5

    Τώρα, έρχεται στη δημοσιότητα ένα ακόμη παρόμοιο περιστατικό, η περίπτωση ενός 30χρονου άνδρα, πάλι στην Κίνα, ο οποίος έπαθε ηλεκτροπληξία από ένα iPhone 4 την ώρα βρισκόταν στο φορτιστή του. Ο άτυχος άνδρας βρίσκεται, αυτή τη στιγμή, σε κώμα σε νοσοκομείο του Πεκίνου και οι αναφορές έρχονται από την αδερφή του που ήταν “αυτόπτης μάρτυρας” του περιστατικού.

    Όπως σημειώνεται, πιθανότατα ο φορτιστής που χρησιμοποιήθηκε δεν ήταν ο “αυθεντικός” της Apple, παρόλο που έμοιαζε αρκετά. Παρ’ όλα αυτά και μετά το περιστατικό, τόσο το iPhone όσο και ο φορτιστής δούλευαν κανονικά.

    Αποδεικνύεται, πάντως, για ακόμη μία φορά, ότι οι περισσότερες περιπτώσεις τέτοιων “ατυχημάτων” εμπλέκουν τη χρήση μη εγκεκριμένων αξεσουάρ για τις συσκευές, καθώς και στην περίπτωση της κοπέλας από την Κίνα που προαναφέραμε, νεότερα στοιχεία από τις έρευνες που ακολούθησαν δείχνουν ότι τελικά ίσως και αυτή να μην είχε χρησιμοποιήσει τον αυθεντικό φορτιστή της Apple -όπως είχε κυκλοφορήσει αρχικά- αλλά έναν third-party USB charger.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles