18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Κι όμως η έκπληξη του MWC 2017 ήταν ότι όλες οι νέες ναυαρχίδες έχουν υποδοχή ακουστικών 3,5 χιλιοστών!

    Το 2016, η Apple απομάκρυνε το headphone jack από το iPhone 7, έτσι κάποιοι πίστεψαν ότι το 2017 και οι υπόλοιπες εταιρείες κινητής θα ακολουθούσαν το παράδειγμά της, αφήνοντας μόνο τη USB Type-C υποδοχή στις συσκευές τους. Κι όμως το MWC 2017 διέψευσε αυτές τις προσδοκίες, καθώς οι περισσότεροι Android κατασκευαστές κυκλοφόρησαν τα νέα τους μοντέλα με την “παραδοσιακή” υποδοχή ακουστικών των 3,5 χιλιοστών.

    mwc_2017_headphone_jacks_theverge

    To jack ακουστικών δεν έχει “πεθάνει” ακόμη λοιπόν. Κορυφαίες νέες προτάσεις όπως το Sony Xperia XZ Premium, το LG G6 ή το Huawei P10 έχουν όλες headphone jacks. Το ίδιο και μία ακόμη ενδιαφέρουσα πρόταση της έκθεσης, το BlackBerry KEYone, το ίδιο και οι νέες ανακοινώσεις της Nokia, τα Nokia 3, Nokia 5 και Nokia 6, όπως επίσης και η “αναβίωση” του 3310. Κάτι ακόμη; Ακόμη και το Samsung Galaxy S8, το οποίο θα γνωρίσουμε στα τέλη του μήνα, θα διαθέτει υποδοχή ακουστικών.

    Βέβαια, υπάρχει και η άλλη πλευρά. Όπως το HTC U Ultra που ανακοινώθηκε νωρίτερα και δεν έχει υποδοχή ακουστικών, όπως επίσης και η δήλωση του CEO της Huawei, Richard Yu, που έχει σημειώσει ότι η κινεζική εταιρεία θα κυκλφοορήσει κορυφαία συσκευή μέσα στη χρονιά χωρίς headphone jack.

    Τι θα γίνει από εδώ και πέρα; Η Apple, παρά την απουσία της υποδοχής στο iPhone 7, τα κατάφερε καλά σε πωλήσεις το τελευταίο τρίμηνο του 2016. Βέβαια η εταιρεία έχει ένα εξαιρετικό Wi Bluetooth chip και δίνει πολλές δυνατότητες ασύρματης σύνδεσης στους χρήστες της.

    Η Motorola/Lenovo, που επίσης δεν τοποθέτησε θύρα ακουστικών στο Moto Z, είδε τις πωλήσεις των Moto Mods accessories να αυξάνονται.

    Και στο μέλλον; Προς το παρόν, το headphone jack μοιάζει να είναι ακόμη η ασφαλέστερη οδός για τους περισσότερους κατασκευαστές smartphones, χωρίς σιγουριά ωστόσο ότι αυτό θα παραμείνει για καιρό.

    Ποια η άποψή σας όμως; Θα θέλατε να καταργηθεί και θα σας πείραζε να μην υπάρχει στην επόμενη συσκευή σας ή είναι κάτι που θα σας λείψει;

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles