17.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Kim Kardashian: “Τσουχτερό” πρόστιμο 1.26 εκατ. δολάρια για διαφήμιση κρυπτονομισμάτων

    Όλο και περισσότεροι celebrities αποφασίζουν να δραστηριοποιηθούν στην κατηγορία των κρυπτονομισμάτων και δεν είναι λίγοι αυτοί που πληρώνονται αδρά, προκειμένου να τα προωθήσουν στα social media τους. Σε αυτή την… παγίδα έπεσε και η γνωστή influencer Kim Kardashian, η οποία τώρα θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 1.26 εκατ. δολάρια, εξαιτίας μιας διαφήμισης που πόσταρε στο Instagram.

    Πιο αναλυτικά, η Kardashian έλαβε ως αμοιβή το ποσό των 250.000 δολαρίων για να προωθήσει στους followers της το κρυπτονόμισμα EthereumMax, παρέλειψε όμως να αναφέρει ότι πληρώθηκε για την εν λόγω ανάρτηση.

    Η αμερικάνικη SEC (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ) αποφάσισε ότι η Kim παραβίασε τη νομοθεσία και της επέβαλε βαριά «καμπάνα», την οποία η ίδια συμφώνησε να πληρώσει, εξαιτίας του λάθους της.

    Ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler, σχολίασε το περιστατικό αναφέροντας τα εξής:

    “Αυτή η περίπτωση είναι μια υπενθύμιση ότι, όταν διασημότητες ή influencers υποστηρίζουν επενδυτικές ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων, δεν σημαίνει ότι αυτά τα επενδυτικά προϊόντα είναι κατάλληλα για όλους τους επενδυτές”.

    Διαβάστε επίσης:

    Στα “μαχαίρια” η Meta με το Pornhub

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles