19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Κοντά στην εξαγορά της η Blackberry έναντι 4,7 δισ. δολαρίων

    H Blackberry, μετά από προσπάθειες αρκετών μηνών για την πώλησή της, ήρθε σε “καταρχήν συμφωνία” για την εξαγορά της από μία κοινοπραξία, υπό την ηγεσία του ομίλου επιχειρήσεων Fairfax Financial, έναντι 4,7 δισ. δολαρίων.

    blackberry

    Σε δήλωσή της, η εταιρεία αναφέρει, ότι η Fairfax, ο μεγαλύτερος έως τώρα μέτοχος της Blackberry με ποσοστό περίπου 10%, έχει προσφέρει 9 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά για να την εξαγοράσει. Ωστόσο, συνέχισε σημειώνοντας ότι η Blackberry θα συνεχίσει να διερευνά και άλλες επιλογές, ενώ συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με την Fairfax.

    Η Blackberry ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μία “επιστολή προθέσεων συμφωνίας” βάσει της οποίας η κοινοπραξία, η οποία καθοδηγείται από την Fairfax Financial Holdings, έχει καταθέσει προσφορά για την εξαγορά της εταιρείας, η οποία υπόκειται σε διαδικασία “due diligence” (με μία περίοδο λεπτομερούς εξέτασης και αναθεώρησης όλων των χρηματοοικονομικών στοιχείων της επιχείρησης τα οποία κρίνονται στην πώληση).

    Η περίοδος αυτή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 4 Νοεμβρίου του 2013, ενώ πρόθεση των ημερών είναι να διαπραγματευτεί και να εκτελέσει μία οριστική συμφωνία συναλλαγής έως την εν λόγω ημερομηνία.

    Η εταιρεία έχει περάσει μία μακρά περίοδο δυσκολιών, ενώ, μόλις την Παρασκευή που μας πέρασε, είχε ανακοινώσει περικοπές 4.500 θέσεων εργασίας, σε μία προσπάθεια να ανακόψει τη ζημιογόνο πορεία της. Η καναδική εταιρεία έχει δηλώσει ότι αναμένει απώλειες περί το 1 δισ. δολάρια, μετά από τις “φτωχές” πωλήσεις των κινητών της τηλεφώνων το τελευταίο διάστημα.

    Prem-Watsa

    Ο γεννημένος στην Ινδία αλλά με βάση τον Καναδά, Prem Watsa, επικεφαλής της Fairfax Financial, θεωρείται από πολλούς ο “Καναδός Warren Buffet” λόγω των επιτυχών επενδύσεων που έχει πραγματοποιήσει κατά καιρούς. Για να δούμε θα μπορέσει να “αναστήσει” και την πολύπαθη Blackberry;

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles