15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    KONY 2012 Μέρος 2ο: Η συνέχεια της πιο αμφιλεγόμενης καμπάνιας

    Ας ξεκινήσουμε με μερικές παραδοχές. Με την ανάρτηση του KONY 2012 στο YouTube και την προώθησή του από σχεδόν όλους τους εκπροσώπους της διεθνούς show biz μάθαμε για ένα έγκλημα που συντελείται σε μία χώρα, όχι και τόσο κοντινή μας, αλλά σίγουρα μία χώρα στην οποία μένουν άνθρωποι όπως όλοι μας.

    Με τον θόρυβο που δημιουργήθηκε από το 30 λεπτο βίντεο, μάθαμε όλοι για τις αρετές της προσωπικής αναζήτησης, της πληροφόρησης, της ενημέρωσης, πριν “καταπιούμε” οτιδήποτε μας σερβίρεται στο διαδίκτυο και τα social media. Μάθαμε να εξετάζουμε και τις δύο πλευρές πολύ σοβαρών υποθέσεων, όπως η υπόθεση της δράσης του Joseph Kony στην Αφρική, αλλά και της οργάνωσης Invisible Children.

    Αυτά τα δύο δεδομένα είναι ένα κέρδος από την καμπάνια KONY 2012. Η οποία συμπληρώνεται τώρα από το δεύτερο μέρος, ένα 20 λεπτο βίντεο που προσπαθεί να εξηγήσει εις βάθος την δραστηριότητα της οργάνωσης και τη δουλειά που έχει κάνει στην Ουγκάντα και τις της χώρες που επίσης υποφέρουν από τον Joseph Kony.

    Αυτό που φαίνεται, όμως, να προσπαθεί ακόμα περισσότερο, είναι να καλύψει τα κενά που άφησε το προηγούμενο βίντεο και να απαντήσει τα χιλιάδες ερωτηματικά που δημιούργησε, με την προβολή του και τις συζητήσεις που έγιναν στο διαδίκτυο για το ζήτημα αλλά και την οργάνωση. Αν το κατορθώνει, δεν θα σας το πούμε εμείς. Είναι καλό να βγάλετε το συμπέρασμα μόνοι σας. Από το δεύτερο βίντεο όμως, απουσιάζει η φωνή του Jason Russell, του συνιδρυτή της οργάνωσης, ο οποίος νοσηλεύεται ακόμα μετά τον νευρικό κλονισμό που υπέστη και τον οδήγησε σε ένα δημόσιο ξέσπασμα.

    Εμείς απλά θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας το γεγονός ότι, ο προβληματισμός που εκφράσαμε όταν αναφερθήκαμε στο πρώτο βίντεο, ήταν ένας γνήσιος προβληματισμός, όπως γνήσια ήταν και τα περισσότερα σχόλια που αναρτήσατε ως απαντήσεις κάτω από το post. Δείτε και το δεύτερο μέρος. Με πολύ ενδιαφέρον θα διαβάσουμε και θα συζητήσουμε μαζί σας τις απόψεις σας, με αφορμή και το δεύτερο βίντεο. Πιστεύετε πως η οργάνωση Invisible Children πέτυχε τον σκοπό της; Πιστεύετε πως είναι γνήσιες οι προθέσεις της οργάνωσης; Πιστεύετε πως μετά από όλο αυτό τον θόρυβο, η ζωή των παιδιών στην Ουγκάντα θα γίνει καλύτερη;

    Πηγή: The Next Web

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles