24.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    “Ξεφορτώθηκε” το 75% των bitcoin η Tesla

    Είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η γνωστή κατασκευάστρια ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων Tesla μετά το κλείσιμο του εργοστασίου στη Σανγκάη, αφού η εταιρεία πρακτικά δίνει αγώνα προκειμένου ολοκληρώσει την παραγωγή οχημάτων και να ανταποκριθεί στη ζήτηση. Τα κέρδη της εταιρείας στο β’ τρίμηνο του έτους ήταν μειωμένα κατά 32% σε σχέση με το α’ τρίμηνο, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις του Elon Musk, ο οποίος είχε πρόσφατα ένα κακό… προαίσθημα για την οικονομία.

    Εξαιτίας των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα που εμποδίζουν την παραγωγή, η Tesla προχώρησε την πώληση του 75% ων bitcoin που είχε στη διάθεσή της, προκειμένου να αυξήσει τη ρευστότητά της, οδηγώντας σε απώλειες την τιμή του γνωστού κρυπτονομίσματος. Ο Elon Musk δήλωσε σχετικώς: «Αυτό δεν πρέπει να ληφθεί υπόψιν ως μια γνώμη για το bitcoin. Δεν έχουμε πουλήσει κανέναν από τα dogecoin μας».

    Σημειώνεται πως η Tesla αποκάλυψε τον Φεβρουάριο του 2021 ότι είχε επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin, πούλησε όμως το 10% τον Απρίλιο. Η εταιρεία ανέφερε την Τετάρτη ότι τα ψηφιακά της περιουσιακά στοιχεία έχουν συρρικνωθεί στα 218 εκατομμύρια δολάρια και ότι η απομείωση του Bitcoin έπληξε την κερδοφορία του δεύτερου τριμήνου.

    Διαβάστε επίσης:

    James Webb: Μεγάλη πιθανότητα να ανακάλυψε τον πιο μακρινό γαλαξία στα χρονικά (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles