21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Ξεκίνησε το ταξίδι της η αποστολή DART με στόχο την εκτροπή αστεροειδούς

    Με στόχο να αποτραπεί ένας ενδεχόμενος κίνδυνος στο μέλλον για την ανθρωπότητα, σήμερα το πρωί, στις 08:21 ώρα Ελλάδας, ξεκίνησε το ταξίδι της η αποστολή DART της NASA.

    Ξεκίνησε η “πρόβα” πλανητικής άμυνας

    Πρόκειται ουσιαστικά για ένα τεστ μιας τεχνολογίας αποτροπής ενός καταστροφικού αστεροειδούς. To κόστους 330 εκατομμυρίων δολαρίων ρομποτικό σκάφος DART, αφού διανύσει μια απόσταση περίπου 11 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη, προορίζεται να συντριβεί στον μικρό δορυφόρο Δίμορφο του αστεροειδούς Δίδυμου τον Σεπτέμβριο του 2022, σε μια “πρόβα” πλανητικής άμυνας σε περίπτωση που ένας τέτοιος διαστημικός βράχος αποτελέσει απειλή για τη Γη στο μέλλον. Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε από τη βάση Βάντερμπεργκ στην Καλιφόρνια πάνω σε ένα πύραυλο Falcon 9 της εταιρείας Space X.

    Το DART, δέκα μέρες πριν την πρόσκρουση του, θα απελευθερώσει τη μικρή ιταλική διαστημοσυσκευή LICIACube που θα πλησιάσει τον Δίμορφο σε απόσταση 55 χιλιομέτρων και με τις κάμερες της θα φωτογραφήσει την πρόσκρουση.

    Διαβάστε επίσης:

    Τομ Χάνκς: Αρνήθηκε πρόταση του Τζεφ Μπέζος να ταξιδέψει στο διάστημα

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles