18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης: συμμετείχε σε συνέδριο του ΝΑΤΟ για την τυποποίηση

    Σε συνέδριο του ΝΑΤΟ που διοργανώθηκε πρόσφατα στην Αθήνα από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), με θέμα ‘ΝΑΤΟ Use of Civil Standards’, συμμετείχε ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS) εκπροσωπούμενος από τον Διευθυντή Τυποποίησης του Οργανισμού κ. Πάμπο Καμμά.

    Επίκεντρο του συνεδρίου ήταν η Διαλειτουργικότητα και η χρήση σύγχρονης αναδυόμενης τεχνολογίας στην Τυποποίηση, που υιοθετεί το Βόρειο-Ατλαντικό Σύμφωνο.

    Στο συνέδριο συμμετείχαν στελέχη από τα Υπουργεία Άμυνας και τα Γενικά Επιτελεία Όπλων χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, εκπρόσωποι οργανισμών τυποποίησης, της βιομηχανίας, ακαδημαϊκών και ερευνητικών κέντρων καθώς και άλλοι φορείς της τυποποίησης με εστίαση τον αμυντικό τομέα και την τεχνολογία.

    Η παρουσία του CYS στο συνέδριο, εκτός από την αναγνώριση του έργου του στα θέματα τυποποίησης στον χώρο, έδωσε την ευκαιρία γνωριμιών με συνέδρους και ανάπτυξη συνεργασιών στα θέματα που πραγματεύτηκε το συνέδριο.

    Στο πλαίσιο του συνεδρίου διεξήχθησαν επίσης επαφές με εκπροσώπους χωρών-μελών του European Defence Agency (EDA) με σκοπό να προωθηθεί η συμμετοχή εκπαιδευομένων στο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την Ευρωπαϊκή Τυποποίηση στον Ευρωπαϊκό Αμυντικό χώρο, που συνδιοργανώνει ο CYS με το ΥΠΑΜ/ΓΕΕΦ, στις 24-26/10/2023 στη Λάρνακα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles