21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    The ‘L’ version. Πώς θα ονομάζεται η νέα έκδοση του Android που θα γνωρίσουμε σήμερα στο Google I/O 2014;

    Σήμερα το βράδυ ξεκινάει στο San Francisco το συνέδριο προγραμματιστών Google I/O 2014, με πολλές και μεγάλες ανακοινώσεις από την αμερικανική εταιρεία. Και όπως υποσχέθηκε ο Sundar Pichai, το μεγάλο “αφεντικό” του Android και του Chrome σε συνέντευξή του στο Bloomberg Businessweek, θα δούμε ένα “preview” από την επόμενη έκδοση του Android στο event.

    Sundar Pichai Android L

    Με κωδική ονομασία που θα ξεκινάει από “L” (σ.σ. κάθε μία νέα major έκδοση Android παίρνει την ονομασία ενός… “γλυκού” που ξεκινάει από ένα γράμμα του λατινικού αλφαβήτου και τώρα έχουμε φτάσει στο L) το επόμενο Android θα κάνει, όπως φαίνεται, την πρώτη του εμφάνιση σήμερα, χωρίς αυτό να σημαίνει ωστόσο ότι θα το δούμε στα κινητά μας σύντομα, κάτι που αναμένεται να γίνει έως τα τέλη του έτους.

    Παράλληλα, αναμένεται πως στο μεγάλο ετήσιο συνέδριο της Google I/O 2014 θα μάθουμε περισσότερα για το λειτουργικό για wearables, Android Wear, της εταιρείας, όπως και για τα smartwatches Moto 360 και LG G Watch (ίσως, μάλιστα, έχουμε και περισσότερες hardware ανακοινώσεις σ’ αυτό το κομμάτι π.χ. από τη Samsung). Δε θα λείψουν ωστόσο και άλλες ανακοινώσεις, με τις φήμες να μιλούν για ενδεχόμενη εμφάνιση της… Android TV, όπως και μίας έκδοσης του Android για το αυτοκίνητο. Μην αποκλείεται επιπλέον να δούμε και smartphones ή tablets, όπως το νέο Motorola X+1 ή ένα νέο tablet Nexus 8. Περισσότερα και επίσημα θα μάθουμε σε μερικές ώρες από το San Francisco.

    Δείτε εδώ το σημερινό keynote από το συνέδριο Google I/O 2014 σε live streaming (ξεκινάει στις 7 το απόγευμα ώρα Ελλάδος).

    Related Articles

    6 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles