21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Μετά τον Edward Snowden στο CitizenFour, η Laura Poitras σκιαγραφεί τον Julian Assange στο Asylum

    H Laura Poitras, η σκηνοθέτης και παραγωγός που βρέθηκε πίσω από τo CitizenFour, το ντοκιμαντέρ σχετικά με την υπόθεση των αποκαλύψεων του Edward Snowden το οποίο έφτασε έως την κατάκτηση ενός Όσκαρ, περιλαμβάνει στα επόμενα σχέδιά της μία νέα σειρά ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Field of Vision» η οποία αρχικά θα εξετάσει την ιστορία του Julian Assange, ιδρυτή του Wikileaks, ρίχνοντας μία «διερευνητική ματιά» φυσικά κυρίως στο χρονικό διάστημα που έχει περάσει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, μετά την αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου.

    COfSDgUVEAA_ne1

    Το «Field of Vision» είναι ένα νέο project αφιερωμένο στο «journalistic filmmaking» όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, την παραγωγή δηλαδή ενός φιλμ με υπόθεση που σχετίζεται με δημοσιογραφικές αποκαλύψεις, το οποίο, όπως γράφει η ίδια η Poitras, έχει ως στόχο να «επεκτείνει τη γλώσσα της οπτικής δημοσιογραφίας». Περιλαμβάνει τη δημιουργία αυτόνομων «μικρού μήκους non-fictional films», με το πρώτο από τα οποία με την ονομασία «Asylum» να ξεκινά να προβάλλεται στις 29 Σεπτεμβρίου και να είναι σκηνοθετημένο από την ίδια την Poitras, έχοντας ως αντικείμενό του την ιστορία του ιδρυτή του Wikileaks.

    field-of-vision-laura-poitras

    Η Poitras συνεργάζεται με δύο ακόμη σκηνοθέτες, τους A.J. Schnack και Charlotte Cook, σε αυτή τη σειρά ντοκιμαντέρ, που να σημειώσουμε ότι θα αναπτυχθούν σε συνεργασία με το site «The Intercept» στο οποίο συμμετέχει από το 2014 η ίδια η Poitras μαζί με τους Glenn Greenwald και Jeremy Scahill, ενώ θα προβληθούν μέσω του site αλλά και θα «διανεμηθούν μέσω ενός δικτύου εταίρων που περιλαμβάνει φεστιβάλ κινηματογράφου, καθώς και streaming και cable μέσα».

    Το «Asylum», η πρώτη σεζόν των «Field of Vision» documentaries, θα ξεκινήσει να προβάλλεται, όπως σημειώσαμε, στις 29 Σεπτεμβρίου (αφού κάνει πρεμιέρα στις 27.9 στο 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης) και θα ολοκληρωθεί το Νοέμβριο, ενώ η δεύτερη στις αρχές του 2016.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles