15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    LEGO Marvel 2 και ετομαστείτε για τρελές φάσεις στο πιο αγαπημένο τουβλό-σύμπαν!

    em>To πολυαναμενόμενο σίκουελ της παγκόσμιας εμπορικής επιτυχίας έρχεται με ακόμα περισσότερη δράση, ακόμα περισσότερα τουβλάκια, πιο πολλά ξεκαρδιστικά αστεία και αξέχαστους χαρακτήρες.

    Η ταινία LEGO 2 βρίσκει τους αγαπημένους ήρωες του Μπρίκσμπουργκ αντιμέτωπους με διαγαλαξιακές απειλές και νέους αλλοπρόσαλλους χαρακτήρες που διανθίζουν τη θεότρελη, σουρεαλιστική και απολαυστική αυτή εμπειρία κινουμένων σχεδίων. Το σενάριο υπογράφουν οι δημιουργοί της πρώτης ταινίας Φιλ Λορντ και Κρίστοφερ Μίλερ, ενώ τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο ταλαντούχος Μάικ Μίτσελ (Trolls).

    H TAINIA LEGO 2 (THE LEGO MOVIE 2) - PayOff Poster

     

    Σύνοψη

    Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που όλα κυλούσαν ήρεμα. Όμως τώρα οι πολίτες του Μπρίκσμπουργκ αντιμετωπίζουν μια τεράστια νέα απειλή: οι εισβολείς LEGO DUPLO® από το διάστημα καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους με αστραπιαία ταχύτητα. Ο αγώνας για να τους νικήσουν και να αποκαταστήσουν το σύμπαν της LEGO, θα στείλει τους Έμμετ, Λούσι, Μπάτμαν και την υπόλοιπη παρέα σε απομακρυσμένους, ανεξερεύνητους κόσμους, συμπεριλαμβανομένου ενός παράξενου γαλαξία με φανταστικούς πλανήτες, αλλόκοτους κατοίκους και κολλητικά τραγούδια. Η περιπέτεια θα δοκιμάσει το θάρρος τους, την επινοητικότητα και τις δεξιότητες τους στο κτίσιμο, ενώ, ταυτόχρονα, θα τους κάνει να συνειδητοποιήσουν πόσο ξεχωριστοί είναι.   

    Εκεί που κανένα τουβλάκι δεν έχει φτάσει μέχρι τώρα…

    Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που σε μια πόλη με το όνομα Μπρίκσμπουργκ, ένας πολύ φιλικός, ζωηρός και αιώνια αισιόδοξος τύπος που ακούει στο όνομα Έμμετ  άλλαξε τη ζωή του εντελώς και έγινε ο ήρωας μιας τεράστιας εμπορικής επιτυχίας. Αφού ξεπέρασε κάθε δισταγμό και μία καταφανή έλλειψη οποιασδήποτε δεξιότητας ή εμπειρίας, αυτή η μικροσκοπική φιγούρα με το χτυπητό πορτοκαλί γιλέκο ακολούθησε το πεπρωμένο του και, με τη βοήθεια των φίλων του, έσωσε την πόλη και κέρδισε την καρδιά της Λούσι. Πέντε χρόνια μετά, συνεχίζει να είναι χαμογελαστός και να πίνει τον καφέ του με 25 κύβους ζάχαρη κάθε μέρα. Όλα τα υπόλοιπα, όμως, έχουν καταρρεύσει. Η αιφνιδιαστική εισβολή των Duplo έχει ισοπεδώσει το Μπρίκσμπουργκ που μοιάζει πια με έρημο μετά-αποκαλυπτικό τοπίο.

    «Όλοι έχουν ωριμάσει, έχουν γίνει πιο γκρινιάρηδες, πιο σκληροί» λέει ο Κρίστοφερ Μίλερ, ένας από τους αρχιτέκτονες της κινηματογραφικής σειράς LEGO, που επιστρέφει μαζί με τον Φιλ Λορντ ως σεναριογράφος της νέας ταινίας. «Όλοι, εκτός από τον Έμμετ, φυσικά. Παραμένει ο αφελής και αισιόδοξος τύπος που ήταν πάντα».

    download

    Αλλά, όλα θα αλλάξουν, εξαιτίας της απαγωγής της καλύτερης του φίλης Λούσι και των άλλων φίλων του. Ο Έμμετ θα αναγκαστεί να ξαναγίνει ήρωας και να ταξιδέψει στα πέρατα του σύμπαντος για να τους σώσει, με τον δικό του τρόπο. «Η ταινία έχει πολλή δράση και μοναδικούς χαρακτήρες και όλα τα στοιχεία μιας θεότρελης κωμωδίας που περιμένει κανείς από τον Κρις και τον Φιλ. Ο Έμμετ ξεκινάει με θάρρος και απόλυτη αφοσίωση, αλλά δεν έχει ιδέα πού πηγαίνει. Έχει ό,τι άρεσε στην πρώτη ταινία και ακόμα περισσότερα» επισημαίνει ο σκηνοθέτης Μάικ Μίτσελ.

    Αν και στέκεται μόνη της, η ταινία χτίζει πάνω στην πρώτη, συγκεντρώνοντας την παρέα με τους πληθωρικούς χαρακτήρες που αγάπησε το κοινό: το δίδυμο του τρυφερού Έμμετ με τη ζόρικη Λούσι, τον ξεκαρδιστικό Μπάτμαν, την απρόβλεπτη Γατούλα, τον Σιδερογένη και τον διαστημικό Μπένι. Η ταινία συστήνει, φυσικά, καινούριους χαρακτήρες που προκαλούν τα όρια των παλιότερων και τους φτάνουν στα άκρα. Ανάμεσα τους είναι η αστεία Βασίλισσα Τσαπερδόνα, η στρατηγός Γλυκιά Συμφορά και ο αινιγματικός διαστημικός καουμπόι Ρεξ ο Ατρόμητος. Όλοι μαζί θα στείλουν το κοινό σε ένα ξεχωριστό διαγαλαξιακό ταξίδι σε πρωτόγνωρους κόσμους.

     

    Η ταινία σφύζει από χρώματα, μαγεία και μουσική που παραπέμπει σε ένα ατελείωτο πάρτι. «Έχουμε πολλά τραγούδια και η ιστορία έχει παιχνιδιάρικο ύφος» λέει ο Λορντ. Παράλληλα, οι δημιουργοί τιμούν τις αξίες που σηματοδοτούν την ίδια τη μάρκα LEGO: δημιουργικότητα, ομαδικότητα και παιχνίδι ανεξαρτήτως του ποιος είσαι, πού βρίσκεσαι και πόσο κεράκια σβήνεις στην τούρτα σου. Ειδικά σε αυτή την ιστορία με τόσους χαρακτήρες η συνεργασία είναι στο προσκήνιο.

    «Έχω δύο παιδιά και όταν τα τσακώνονται είναι χάλια, αλλά όταν τα βρίσκουν, είναι μαγικά» λέει ο Μίτσελ. «Όλοι καταλαβαίνουμε ότι είναι καλύτερα να παίζουμε ή να συνεργαζόμαστε με τον άλλον, γιατί η δημιουργικότητα και η απόλαυση μεγαλώνουν». Η ταινία, άλλωστε, επιστρατεύει την ίδια μοναδική τεχνική που απολαύσαμε στην πρώτη ταινία, όπου κάθε χαρακτήρας, κάθε σκηνικό, οικοδόμημα ή όχημα είναι ψηφιακά χτισμένο, τουβλάκι πάνω σε τουβλάκι, σαν να τα έχουν συναρμολογήσει χέρια. «Η συνεργασία με το τμήμα του κινούμενου σχεδίου ήταν μία σπουδαία εμπειρία για μένα. Η ιδέα της συνεργασίας είναι σίγουρα κεντρική στην ιστορία μας» καταλήγει ο σκηνοθέτης.

    Η δεύτερη ταινία των αγαπημένων LEGO έρχεται στις ελληνικές αίθουσες στις 14 Φεβρουαρίου και σίγουρα θα σας προσφέρι άφθονες στιγμές γέλιου!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles