17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    LG G3 hands-on video review: Το κορυφαίο έγινε καλύτερο!

    Ενα από τα reviews που περιμένατε όλη τη χρονιά. Πήγαμε στο Λονδίνο, το είδαμε πρώτοι, το πιάσαμε πρώτοι στα χέρια μας και πλέον είμαστε σε θέση να σας το παρουσιάσουμε με δόξα και τιμή! Το LG G3 είναι ο διάδοχος του G2, του smartphone που άλλαξε τα δεδομένα στην αγορά και έχει από την αρχή ένα δύσκολο στόχο…να βελτιώσει το τέλειο!

    lg-g3

    Κατασκευή και σχεδίαση

    Όπως θα ξέρετε ήδη, το G3 διατηρεί το επιτυχημένο design του G2, με τα πλήκτρα στο πίσω μέρος και κάτω από την κάμερα, αντί στις πλευρές. Αυτή η τοποθέτηση, σε συνδυασμό με το KnockOn/KnockCode χαρακτηριστικό, είναι σχεδόν «εθιστική» για όποιον συμβιώσει λίγες, έστω, μέρες με τη συσκευή. Μας κάνει να αναρωτιώμαστε γιατί δε το εφαρμόζουν και άλλοι κατασκευαστές. Παρά τη μεγαλύτερη οθόνη και μπαταρία, το πάχος διατηρήθηκε ακριβώς στα ίδια επίπεδα με του G2, στα 8,9 χιλιοστά δηλαδή, ενώ μήκος και πλάτος μοιραία αυξήθηκαν, στα 146,3×74,6 χιλιοστά, από 138,5×70,9 αντίστοιχα. Όπως και το βάρος, αλλά μόλις κατά 5 γραμμάρια, στα 149. Εντυπωσιακό αν αναλογιστούμε τη δυσκολία του εγχειρήματος.

    lg-g3 (7)

    Ως αποτέλεσμα τα περιθώρια αριστερά και δεξιά της οθόνης είναι μικρότερα από ποτέ, σχεδόν μηδαμινά, ενώ η συσκευή χωράει και σε ένα μετρίου μεγέθους χέρι, παρά το ότι έχει οθόνη 5,5 ιντσών. Δεν είναι κάτι που βλέπουμε κάθε μέρα και μας εντυπωσίασε. Στο κάτω μέρος βρίσκουμε microUSB, μικρόφωνο και audio jack, ενώ στο πάνω τις υπέρυθρες και το δευτερεύον μικρόφωνο. To καπάκι δείχνει μεταλλικό (και μάλιστα σαν “brushed” αλουμίνιο) αλλά είναι πλαστικό, κάτι που αρχικά απογοητεύει. Μια συσκευή σαν το G3 δε χρειάζεται να είναι «σαν» μεταλλική, χωρίς να είναι, άλλωστε και το G2 ήταν πλαστικό αλλά κατέκτησε τους χρήστες. Ωστόσο, όπως όλα, συνηθίζεται με τον καιρό δεν ενοχλεί, το αντίθετο μάλιστα. Παρέχει σχετικά καλό grip και γενικότερα η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το ένα χέρι, ενώ έτυχε να μάθουμε πως είναι και ανθεκτική στις πτώσεις, χωρίς να σημαδεύεται εύκολα. Βέβαια, αν δεν αγοράσετε μια θήκη, προκαλείτε την τύχη σας…

    lg-g3 (3)

    lg-g3 (4)

    lg-g3 (2)

    Το αποσπωμενο πίσω μέρος, λοιπόν, αποκαλύπτει την αφαιρούμενη μπαταρία των 3000mAh, την υποδοχή της microSD αλλά και αυτή της microSIM (για αυτήν πρέπει να βγεί η μπαταρία πρώτα). Στο πίσω μέρος δεσπόζουν η κάμερα με το dual-LED flash, τα πλήκρα έντασης (που πλέον είναι «κοίλα» για να τοποθετείται μέσα τους η άκρη του δακτύλου και το power/lock, ενώ αριστερά της κάμερας ένα μαύρο, ημιδιάφανο πλαστικό καλύπτει το laser που χρησιμοποιείται για την εστίασή της. Τέλος, κάτω-αριστερά έχουμε την έξοδο του ηχείου, ενώ το notification LED στο εμπρός μέρος είναι αρκετά καθαρό και έντονο, παίρνοντας διαφορετικά χρώματα ανάλογα με την περίσταση.

    Οθόνη, hardware, software και λειτουργικότητα

    Περνάμε σε άλλα, ουσιώδη κομμάτια του G3, ξεκινώντας φυσικά με την οθόνη. Η οποία πλέον έχει διαγώνιο 5,5 ιντσών (το απόλυτο μέγιστο για «ναυαρχίδα», μέχρι την επόμενη), αλλά τη διαφορά κάνει η ανάλυση 2K (1440×2560 pixels) του True HD-IPS panel. 534 ppi σε οθόνη 5,5 ιντσών είναι ένα απίστευτο νούμερο και κάνει τα…retina να ωχριούν. Εν ολίγοις, εξαιρετική απεικόνιση, χρωματισμοί σε πολύ καλά επίπεδα και μια φωτεινότητα που πολλά smartphones θα ζηλέψουν. Ακόμα και κάτω από τον δυνατό ελληνικό ήλιο του μεσημεριού, η χρήση του G3 τείνει να χαρακτηριστεί ακόμα και άνετη, με μόνο ζήτημα την υπερθέρμανση της συσκευής: Σε υψηλές θερμοκρασίες η μέγιστη φωτεινότητα δε μπορεί να επιτευχθεί και πέφτει ελαφρώς, για να προστατευθεί η συσκευή. Γενικά η συσκευή τείνει να ζεσταίνεται σε κάποιες περιπτώσεις, ιδίως στην περιοχή στο πίσω μέρος, κοντά στην κάμερα και τα πλήκτρα. Θεμιτό, αναμενόνενο και δεν επηρεάζει τόσο το τελικό αποτέλεσμα. Απλά χάρμα οφθαλμών.

    lg g3 menu

    lg g3 menu 3

    Στο hardware, η κατάσταση είναι απλή και σύνθετη ταυτόχρονα. Αυτό διότι η LG αποφάσισε να κυκλοφορήσει το G3 σε δύο εκδόσεις, μια με 2GB RAM και 16GB flash μνήμης και μία με 3GB/32GB αντίστοιχα, με ελαφρώς αυξημένη τιμή. To καλό είναι πως και οι δύο εκδόσεις είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα και φυσικά προτείνουμε να επιλέξει κάποιος τη δεύτερη, αφού το premium των €50 (599/649) είναι αμελητέο μπροστά σε αυτά που σας «αγοράζει». Βέβαια, όλα τα παραπάνω χωρίς να λάβουμε υπ’όψιν μας τις πληροφορίες για νέα έκδοση του G3 με το Snapdragon 805 chipset. Μέχρι να το δούμε με σάρκα και οστά, έχουμε Snapdragon 801 στα 2,5GHz και το Adreno 330 GPU, τα οποία αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο της επεξεργασίας και προβολής δεδομένων σε 2Κ ανάλυση. Ειδικά η GPU, η οποία φυσιολογικά επιτυγχάνει μικρότερα framerates σε σχέση με το αν η ανάλυση ήταν απλή 1080p. Το ενδεικτικό σκορ του AnTuTu αποδεικνύει (εν μέρει) του λόγου το αληθές, αφού είναι ελαφρώς χαμηλότερο απ’ότι θα περίμενε κανείς, κατά 2-3 χιλιάδες μονάδες. Βέβαια, πολλά μπορούν να αλλάξουν και με κάποιο software update…

    lg g3 antutu

    lg g3 menu 4

    Σε συνδυασμό με Android 4.4.2 KitKat και το UI της LG, το G3 είναι ταχύτατο, με ομαλή λειτουργία και εξαιρετικές επιδόσεις. Σπάνια και ανεπαίσθητα «παγώματα» υπήρξαν αλλά σε καμία περίπτωση ενοχλητικά, άλλωστε η Android πλατφόρμα, δυστυχώς, έχει αποδειχθεί «βαριά» σε βάθος χρόνου και καμία συσκευή δεν έχει εύκολο έργο όταν καλείται να παρέχει αψεγάδιαστη λειτουργία με το OS της Google. Ακόμη και τα ίδια τα Nexus. Το θετικό είναι πως η εταιρεία έχει αγγίξει τη «χρυσή τομή» σε επίπεδο software, με ένα interface που είναι απόλυτα χρηστικό, έχει ακριβώς τα απαραίτητα (και κάτι περισσότερο), αλλά χωρίς να παρέχει υπερβολική πληροφόρηση και περιττές επιλογές/menus. Είναι κάτι πολύ σημαντικότερο, ακόμη κι απ’το ίδιο το hardware ή λοιπά tech specs, η εμπειρία που προσφέρει ένα smartphone. Μπορείτε, π.χ. να απενεργοποιήσετε τα Qslide apps, αν δε τα θέλετε στη μπάρα ειδοποιήσεων, να παίξετε με τα quick toggles, αλλά και να χρησιμοποιήσετε τα «διπλά παράθυρα» για multitasking, μέσω του πλήκτρου των “recents”. Oι extra εφαρμογές είναι λίγες και χρήσιμες, ενώ η πλοήγηση στις ρυθμίσεις απαιτεί ελάχιστες ώρες εξοικείωσης.

    lg g3 menu 2

    Σε επίπεδο συνδεσιμότητας το LG G3 έχει ό,τι θα θέλατε και θα περιμένατε, ενσύρματα και ασύρματα, υποστηρίζοντας κάθε σύνηθες πρωτόκολλο επικοινωνίας. Και φυσικά 4G/LTE δίκτυα, αν και δε μπορεί να τα συνδυάσει με το Wi-Fi για μέγιστη ταχύτητα κατεβάσματος αρχείων.

    Κάμερα, ήχος, αυτονομία

    Ένα πανίσχυρο smartphone δε νοείται να μην έχει και μια κάμερα κορυφαίων προδιαγραφών. Το G3 φέρει μια κάμερα με αισθητήρα 13 MPixel η οποία, συνεπικουρούμενη από το laser focus και το dual-LED flash, επιτυγχάνει εξαιρετικές λήψεις φωτογραφιών και video, με ευκολία. Το HDR είναι εκεί για να βοηθήσει (αν και δε φαίνεται να επεμβαίνει πολύ σε ορισμένες περιπτώσεις), η εστίαση όντως γίνεται ταχύτατα για γρήγορες, συνεχόμενες λήψεις, ενώ τα δύο χρώματα του flash πετυχαίνουν τον ιδανικό φωτισμό τις…σκοτεινές ώρες. Και η σταθεροποίηση εικόνας είναι μια ευπρόσδεκτη άφιξη.

    Με 2K οθόνη μπορείτε να απολαύσετε καλύτερα το 4K video στα 30FPS που τραβάει η κάμερα του G3. Εναλλακτικά, 1080p στα 30FPS (υπάρχει ανεπίσημο mod για 1080p@60FPS) ή slow-motion 720p στα 120FPS. Εξαιρετική η κάμερα του G3, αν και θα θέλαμε περισσότερες «manual» ρυθμίσεις αντί να αρκούμαστε στο “Auto” και το HDR. Όσο για την εμπρόσθια κάμερα, έχει ανάλυση 2,1 MPixel και μπορεί να κάνει λήψη 1080p video.

    lg g3 camera (2) (Large)

    20140701_184312_HDR (Large)

    20140701_184259 (Large)

    lg g3 camera (4) (Large)

    lg g3 camera (5) (Large)

    lg g3 camera (12) (Large)

    lg g3 camera (11) (Large)

    lg g3 camera (9) (Large)

    lg g3 camera (7) (Large)

    lg g3 camera (8) (Large)

    lg g3 camera (6) (Large)

     

    lg g3 camera (Large)

    lg g3 camera (14) (Large)

    lg g3 camera (13) (Large)

    lg g3 panoramic

    Από πλευράς ηχητικής απόδοσης, το ηχείο βρίσκεται στο πίσω μέρος και στη μέγιστη έντασή του αποδίδει πολύ ισχυρό ήχο. Ωστόσο, είναι καιρός οι κατασκευαστές να δώσουν λίγη παραπάνω σημασία στην τοποθέτηση των ηχείων αλλά και στον αριθμό τους. Τα διπλά stereo ηχεία πραγματικά θα αναδείκνυαν το G3 σαν multimedia συσκευή και με τέτοια οθόνη και τις δυνατότητές του, θα το πλαισίωναν ιδανικά. Όπως και να’χει, θα σας καλύψει απόλυτα από πλευράς έντασης και καθαρότητας.

    lg-g3 (5)

    Κλείνουμε με την αυτονομία, όπως πάντα. Η μπαταρία είναι θηριώδης, με χωρητικότητα 3000mAh. Το hardware και το λειτουργικό ξέρουμε τι απαιτήσεις έχουν από αυτήν, πάνω-κάτω, αλλά αυτό που δεν υπολογίζουν πολλοί είναι η αυξημένη κατανάλωση μιας 5,5άρας 2Κ οθόνης. Είναι ίσως ο μόνος τομέας στον οποίο το G3 δεν «ξεχωρίζει», καθώς έχει υποδέεστερη αυτονομία από αυτήν του G2 (η οποία είναι κορυφαία, βέβαια, ακόμα και σήμερα, ένα χρόνο μετά). Μπορείτε να έχετε τη φωτεινότητα στο “Auto”, να ενεργοποιήσετε το power-saving mode, το G3 θα βγάλει το 24ωρο σας, ναι, αλλά μέχρι εκεί. Μιλάω για τους απαιτητικούς χρήστες, οι οποίοι άλλωστε είναι και το «κοινό» μιας τέτοιας συσκευής. Χωρίς σύνδεση στο Internet τα πράγματα είναι αρκετά καλύτερα, αλλά σε γενικές γραμμές η μπαταρία αυτή αποδεικνύεται οριακά αρκετή για τους hardcore χρήστες. Και πάλι, τονίζω πως θα βγάλει το 24ωρο (δηλαδή πρακτικά 16-18 ώρες εκτός φόρτισης, μέχρι να επιστρέψετε στη «βάση» σας), αλλά το τίμημα της κορυφαίας οθόνης είναι η μειωμένη αυτονομία.

    lg-g3 (6)

    Η κατακλείδα για το LG G3 είναι εύκολη. Το κορυφαίο έγινε καλύτερο. Ήταν πολλοί οι λόγοι που το G2 έσπασε τα ταμεία πέρυσι και συμπαρέσυρε όλη τη γκάμα της LG με την επιτυχία του, ενώ η εταιρεία, πολύ σωστά, εφάρμοσε τεχνολογίες της ναυαρχίδας της και στα μικρότερα μοντέλα. Το G3 έπρεπε να είναι βελτιωμένο, αλλά χωρίς να αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά που το έκαναν περιζήτητο. Εν τέλει, ο στόχος επετεύχθη και δύσκολα μπορεί κανείς να βρεί ψεγάδι σε αυτή τη συσκευή. Σε συνδυασμό με τη τιμή στην οποία κυκλοφόρησε, δύσκολα μπορεί και να του αντισταθεί. Ούτε πρέπει να υπάρχει δίλημμα μεταξύ των δύο εκδόσεών του…

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles