21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    LG G6: Φήμες το θέλουν να καταφθάνει με σαρωτή ίριδας!

    Το τελευταίο διάστημα, πολλές είναι οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει και αναφέρονται σε πιθανά τεχνικά χαρακτηριστικά που θα διαθέτει το νέο LG G6 smartphone. Έπειτα από τις πληροφορίες πως η εταιρεία ίσως θα εγκαταλείψει τον αρθρωτό σχεδιασμό, ότι η συσκευή δεν θα διαθέτει κυρτή οθόνη σαν αυτή της σειράς Note και την πιθανή ύπαρξη πλατφόρμας ανέπαφων συναλλαγών (όπως είναι οι υπηρεσίες: Android Pay, Samsung Pay και Apple Pay), νέες φήμες θέλουν τη συσκευή να εξοπλίζεται με σαρωτή ίριδας.

    Κατά τη διάρκεια του Korea Electronics Show (KES), η LG επέδειξε έναν νέο τύπο module που θα μπορούσε να ενσωματωθεί στο εσωτερικό της συσκευής και θα μπορούσε να λειτουργήσει ως κάμερα αλλά και ως σαρωτής ίριδας. Κάτι τέτοιο θα καταστεί εφικτό με μια απλή εναλλαγή φίλτρων. Ο τρόπος λειτουργίας του σαρωτή ίριδας είναι απλός… Ειδικότερα, το υπέρυθρο φως του σαρωτή βοηθά στη λήψη μιας πολύ λεπτομερούς φωτογραφίας της ίριδας. Το υπέρυθρο φως που χρησιμοποιείται, είναι σε θέση να αποτυπώνει πολλά χαρακτηριστικά της ίριδας που δεν είναι ορατά υπό κανονικές συνθήκες φωτισμού.

    lg-g6

    Για παράδειγμα, το Galaxy Note 7 διέθετε μια επιπρόσθετη κάμερα στο μπροστινό μέρος, αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες του σαρωτή. Η LG λέγεται ότι εργάζεται πάνω σε μια υλοποίηση που θα μπορεί να συνδυάζει και τα δυο είδη κάμερας, προκειμένου αυτή να μπορεί να πραγματοποιεί λήψη φωτογραφιών αλλά, παράλληλα, να λειτουργεί και ως σαρωτής ίριδας.

    Ο εξοπλισμός του LG G6 με μια τέτοια κάμερα, παρουσιάζει σαφή πλεονεκτήματα. Αρχικά, θα επιτρέψει τη μείωση του συνολικού κόστους, ενώ είναι και σαφώς μικρότερη από αντίστοιχα setups που περιλαμβάνουν κάμερα διπλού φακού. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Digitimes, ο νέος αισθητήρας θα καταλαμβάνει χώρο της τάξεως των 0.36 τετραγωνικών εκατοστών σε σύγκριση με τα 0.47 τετραγωνικά εκατοστά των σημερινών υλοποιήσεων σαρωτή ίριδας.

    Με δεδομένες τις προηγούμενες φήμες που ήθελαν την LG να ετοιμάζει τη διάθεση τη δική της πλατφόρμας ανέπαφων συναλλαγών, ο εξοπλισμώς του επόμενου flagship smartphone με σαρωτή ίριδας φαντάζει πιθανός. Ήδη η Samsung έχει προβεί σε αντίστοιχες λύσεις και έχει ενσωματώσει τον σαρωτή ίριδας στο Samsung Pay, αν και η μόνη συσκευή που τον υποστήριζε ήταν το Galaxy Note 7.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles