13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    LG Stylus 2 hands-on review: Business πρόταση με στυλ!

    Σε πείσμα πολλών (και ανακούφιση αρκετών), τα business phones που ήταν γνωστά και σαν “phablets” για μερικά φεγγάρια, είναι ακόμα εδώ. Ελάχιστα μεν σε σχέση με τον όγκο της αγοράς αλλά διαθέσιμα, με νέα χαρακτηριστικά και εμφάνιση και πάντα με το πιστό τους “πενάκι” που για ορισμένους είναι αναντικατάστατο εργαλείο, έχοντας μάθει να δουλεύουν μαζί του. Το LG Stylus 2 είναι η ανανεωμένη πρόταση της LG στον τομέα αυτό, πατάει στο δοκιμασμένο design της εταιρείας και στον προκάτοχό του, προσφέροντας όμως up-to-date χαρακτηριστικά.

    Τεχνικά χαρακτηριστικά LG Stylus 2

    • Διαστάσεις: 155 x 79.6 x 7.4 mm
    • Βάρος: 145 γρ.
    • Οθόνη: 5,7″ IPS (1280×720 pixels), curved glass 2.5D
    • Επεξεργαστής: 4-core Snapgragon 410
    • Μνήμη: 1,5GB RAM, 16GB αποθηκευτικού χώρου, microSD έως 256GB
    • Συνδεσιμότητα: 3G, 4G, Wi-Fi 802.11 b/g/n-hotspot-Direct-DLNA, Bluetooth v4.1 (με A2DP), GPS-A-GPS-GLONASS, FM Radio, NFC
    • Λειτουργικό: Android 6.0
    • Κάμερα: 13 MPixel, LED flash, 1080p@30fps, HDR, εμπρόσθια 8 MPixel
    • Μπαταρία: 3.000mAh
    • Ειδικά χαρακτηριστικά: nano-SIM
    • Περιεχόμενα συσκευασίας: Καλώδιο microUSB, φορτιστής (1A), ακουστικά

     

    lg stylus 2 (2)

    Η προσωπική μου άποψη είναι ότι έτσι πρέπει να φτιάχνονται τα business phones, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες του χρήστη χωρίς να ξεφεύγουν σε κόστος. Μεγάλη οθόνη, ευκρινής, αλλά όχι απαραίτητα… τεράστιας ανάλυσης, τα 1280×720 pixels είναι αρκετά σε 5,7 ίντσες διαγωνίου. Το Stylus 2 έχει μάλλον συντηρητικό σχεδιασμό, αλλά εργονομικό, χωρίς να δείχνει βαρετό ή αδιάφορο. Τα πλήκτρα στο πίσω μέρος πάντα θα είναι κάτι που βολεύει και μας αρέσει και έχουν ποιοτική αίσθηση και καλό feedback. Το πίσω μέρος αφαιρείται για να δώσει πρόσβαση στην αφαιρούμενη μπαταρία, δυστυχώς πρέπει να την βγάλετε για να έχετε πρόσβαση στις θύρες microSD και nano-SIM.

    lg stylus 2 (3)

    lg stylus 2 (5)

    lg stylus 2 (4)

    Στο εσωτερικό του Stylus 2 βρίσκουμε το Android 6.0, την τελευταία μεγάλη έκδοση του Android OS, μαζί με τις κλασικές εφαρμογές της LG, όχι περισσότερες απ’όσες χρειαζόμαστε. Το Snapdragon 410 σε συνδυασμό με το 1,5GB RAM δεν είναι ο τέλειος συνδυασμός που θα περιμέναμε, καθώς οποιοδήποτε σύγχρονο smartphone αυτής της κατηγορίας χρειάζεται πλέον τουλάχιστον 2 GB RAM, η διαφορά στο κόστος είναι μικρή και αξίζει να τη δώσει κάποιος για άνετη χρήση και αντοχή στο χρόνο. Ωστόσο, “κινεί” τη συσκευή αρκετά γρήγορα, σε πρώτη φάση. Οι δυνατότητες συνδεσιμότητας καλύπτουν απόλυτα, όπως και το interface, ενώ η… μαγεία ξεκινά μόλις βγάλετε το pen του Stylus 2 από τη θήκη του. Θήκη που βρίσκεται στην πάνω-δεξιά γωνία της συσκευής, οπότε θα χρειαστεί λίγη εξοικείωση καθώς συνήθως τη βρίσκουμε στην κάτω-δεξιά γωνία, σε άλλες συσκευές.

    lg stylus 2 (6)

    lg stylus 2 (7)

    lg stylus 2 (8)

    lg stylus 2 (9)

    Το πενάκι του Stylus 2 ξεκλειδώνει αρκετές δυνατότητες, όπως θα δείτε και στο video, αλλά και μια που δε θα την δείτε: Είναι η δυνατότητα σημειώσεων με το πενάκι πάνω στην… “σβηστή” οθόνη, χωρίς να χρειαστεί να την ξεκλειδώσετε! Είναι δυνατότητες που ο “business” χρήστης εκτιμά και χρειάζεται σε καθημερινή βάση, οπότε η συσκευή μας κάλυψε σε μεγάλο βαθμό.

    lg stylus 2 (10)

    lg stylus 2 (11)

    lg stylus 2 (1)

    Όμως, ο απαιτητικός χρήστης χρειάζεται και αξιοπρεπείς κάμερες, έτσι η 13άρα στο πίσω μέρος κάνει καλή δουλειά με φωτογραφίες και video, όπως και η εμπρόσθια selfie cam των 8 MPixels. Η έξοδος του ήχου είναι μονή και στο πίσω μέρος, αλλά η απόδοση του ηχείου αρκετά ικανοποιητική. Τέλος, εξαιρετικά σημαντική είναι η αυτονομία μιας τέτοιας συσκευής. Η μικρή, σχετικά, κατανάλωση σε συνδυασμό με τα 3.000mAh της μπαταρίας, ήταν αυτό που επιζητούσαμε, οπότε το Stylus 2 θα βγάλει αρκετές ώρες χρήσης, κατά πάσα πιθανότητα όλη τη μέρα ενός απαιτητικού χρήστη.

    Το LG Stylus 2 είναι ένα προσιτό smartphone που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ενός επαγγελματία, με τιμή στα 229€, στις αλυσίδες καταστημάτων. Τίμια πρόταση με όλα τα χαρακτηριστικά που θα έπρεπε να έχει, ενώ θα άγγιζε το ιδανικό με μικρές προσθήκες.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles