15.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    M-Blocks. Οι “μαγικοί” κύβοι του MIT που φέρνουν τους… Transformers στην πραγματική ζωή

    Ερευνητές του MIT παρουσίασαν το νέο concept των M-Blocks, μίας σειράς “μαγικών” κύβων, χωρίς εξωτερικά κινούμενα μέρη, που μπορούν να συναρμολογηθούν μόνοι τους μεταξύ τους δημιουργώντας αρθρωτά ρομποτοειδή σε ό,τι σχήμα επιθυμούν οι επιστήμονες.

    mit-m-block

    Κάθε ρομποτικός κύβος διαθέτει έναν σφόνδυλο (βολάν) -που μπορεί να πραγματοποιήσει έως και 20.000 στροφές ανά λεπτό και του παρέχει την απαραίτητη στροφορμή για να γυρίζει από τη μία πλευρά στην άλλη- καθώς και μαγνήτες στις άκρες του ώστε να μπορεί να συνδέεται με τους υπόλοιπους. Οι “μαγικοί” κύβοι του MIT μπορούν ακόμη και να “σκαρφαλώνουν” πάνω σε άλλους ή και να υπερπηδούν εμπόδια.

    Με τα M-Blocks οι ερευνητές του MIT φιλοδοξούν να δημιουργήσουν το μέλλον των modular robots που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ποικιλία εργασιών, χωρίς σημαντική ανθρώπινη παρέμβαση και ξεκινώντας από ένα πάρα πολύ απλό σύστημα που θυμίζει εξελιγμένα “τουβλάκια” Lego στην υπηρεσία της… επιστήμης.

    Το επόμενο βήμα, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι να γράψουν τους κατάλληλους αλγορίθμους, ώστε η συναρμολόγηση των ρομπότ αυτών με τη βοήθεια των M-Blocks να είναι όσο το δυνατόν πιο αυτόματη σε κάθε περίπτωση. Και κάπως έτσι, κάτι που παραπέμπει ίσως και σε… Transformers βρίσκει έναν τρόπο να δώσει το “παρών” και στην πραγματική ζωή…

    Δείτε το video του MIT με την παρουσίαση των M-Blocks

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles