18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Με μηνύσεις απαντά το TikTok στο ban της Montana

    Την προηγούμενη εβδομάδα, η Montana έγινε η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που αποφάσισε να απαγορεύσει το TikTok, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από τους φανατικούς χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Ήταν ζήτημα χρόνου η εταιρεία να αντιδράσει και έτσι έφτασαν οι πρώτες μηνύσεις εναντίον της πολιτείας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η The Wall Street Journal.

    Ο κυβερνήτης της πολιτείας υπέγραψε το νομοσχέδιο πριν από μερικές μέρες, ένα μήνα μετά αφότου έγινε δεκτό από το πολιτειακό νομοθετικό σώμα. Η αντίδραση ήταν άμεση, αφού μια ομάδα ψηφιακών δημιουργών μήνυσε γρήγορα το κράτος, αποκαλώντας τον νόμο αντισυνταγματικό. Τώρα, το TikTok μηνύει απευθείας το κράτος με παρόμοιους ισχυρισμούς, δηλώνοντας στην αγωγή ότι ο νόμος της Montana παραβιάζει την Πρώτη Τροπολογία. «Η απαγόρευση της Μοντάνα περιορίζει την ελευθερία του λόγου κατά παράβαση της Πρώτης Τροπολογίας, παραβιάζει το Σύνταγμα των ΗΠΑ από πολλές άλλες απόψεις και προλαμβάνεται από τον ομοσπονδιακό νόμο», αναφέρει η αγωγή.

    Ο νόμος απαγορεύει στην πλατφόρμα, που ανήκει στην ByteDance, να λειτουργεί στην πολιτεία και εμποδίζει τα καταστήματα εφαρμογών της Apple και της Google να καταχωρούν την εφαρμογή TikTok για λήψη. Αν και δεν είναι σαφές πώς η Montana σχεδιάζει να επιβάλει την απαγόρευση, αναφέρει ότι οι παραβιάσεις θα τιμωτούνται με πρόστιμα ύψους 10.000 δολαρίων την ημέρα. Ωστόσο, οι μεμονωμένοι χρήστες του TikTok δεν θα έχουν κυρώσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    Elon Musk: Σε 6 εβδομάδες πιάνει… δουλειά ο νέος CEO του Twitter

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles