21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Μεγάλες κατασκευάστριες smartphones σκέφτονται λύσεις υδρόψυκτων μοντέλων

    Πριν από ένα μήνα, σας είχαμε γράψει για το πρώτο υδρόψυκτο smartphone στον κόσμο, μία πρόταση της NEC με την ονομασία Medias X-06E, που προορίζεται για την NTT Docomo στην Ιαπωνία. Πρόκειται για μία συσκευή που έχει στο επίκεντρο του σχεδιασμού της έναν σωλήνα μεταφοράς θερμότητας, που, στην ουσία, μεταδίδει τη θερμότητα από την ψύκτρα σε μία επιφάνεια από γραφίτη. Είναι μία τεχνολογία που δεν έχουμε δει σε κάποιο άλλο smartphone, παρόλο που στο χώρο των υπολογιστών η υδρόψυξη θεωρείται κάτι αρκετά συνηθισμένο. Τι θα λέγατε, λοιπόν, αν βλέπατε κορυφαίους κατασκευαστές, όπως η Samsung, η Apple ή η HTC, να τη χρησιμοποιούν σε επόμενα smartphones τους; Μην το αποκλείετε, καθόλου…

    Liquid-cooling

    Φαίνεται πως δεν είναι λίγες οι εταιρείες-κολοσσοί του χώρου, που δείχνουν τελευταία το ενδιαφέρον τους για μία σχετική υλοποίηση στα μελλοντικά τους προϊόντα, με κάποιες αναφορές να θέλουν συσκευές με αυτή την τεχνολογία να κάνουν την εμφάνισή τους ακόμη και σύντομα, στα τέλη του 2013.

    Η χρήση της υδρόψυξης, με τη βοήθεια σωλήνων μεταφοράς θερμότητας, είναι μία παθητική λύση ψύξης, η οποία μπορεί να οδηγήσει και σε πιο αποτελεσματικό σχεδιασμό των smartphones. Το μόνο δύσκολο κομμάτι σε μία τέτοιο μέθοδο είναι η κατασκευή ενός σωλήνα στη σωστή διάμετρο που θα πρέπει να είναι αρκετά μικρή, κάτι στο οποίο έχουν αποτύχει έως τώρα διάφορες κατασκευάστριες κατά τα πειράματά τους. Με την NEC, πάντως, να κάνει επιτυχημένα την αρχή με την κατασκευή του Medias X-06E, φαίνεται πως ανοίγει ο δρόμος για παρόμοιες προτάσεις, τις οποίες δεν είναι λίγοι εκείνοι που περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι ψύξης με τη χρήση φύλλων γραφίτη δεν είναι πλέον αποτελεσματικοί στα σύγχρονα smartphones που υποστηρίζουν 4G.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles