15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Μεγάλη ανατροπή από την Apple! Έρχονται εξαρτήματα για την επισκευή του iPhone στο σπίτι

    Μια σπασμένη οθόνη, μια μπαταρία που πρέπει να αντικατασταθεί ή κάποιο πρόβλημα στην κάμερα είναι θέματα που έχουν κατά καιρούς απασχολήσει κάθε χρήστη κινητού. Σε αυτή την περίπτωση, η πρώτη κίνηση ήταν παραδοσιακά η επίσκεψη σε κάποιο εξειδικευμένο κατάστημα, προκειμένου να επισκευαστεί η συσκευή από κάποιον ειδικό. Όμως η Apple έρχεται να ανατρέψει τις ισορροπίες, εισάγοντας το πρόγραμμα “Self Service Repair”, που θα περιλαμβάνει πάνω από 200 ξεχωριστά εξαρτήματα και εργαλεία.

     

    Εξαρτήματα και εργαλεία με ενσωματωμένες τις οδηγίες

    Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, προσεχώς οι κάτοχοι Apple προϊόντων θα έχουν τη δυνατότητα να επισκευάζουν τα προβλήματα που προκύπτουν στο σπίτι τους, καθώς θα μπορούν να αγοράσουν εξαρτήματα και εργαλεία, με ενσωματωμένες τις οδηγίες για την επισκευή. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορεί να αντικατασταθεί η οθόνη, η μπαταρία και η κάμερα των iPhones χρησιμοποιώντας εξαρτήματα της εταιρείας. Η αρχή θα γίνει, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στις αρχές του 2022 στις ΗΠΑ με τα iPhone 12 και 13, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα M1 Macs.

    Βέβαια, το πρόγραμμα “Self Service Repair” δεν είναι κάτι που απευθύνεται σε όλους. Η χρήση των εξαρτημάτων αφορά κυρίως τους χρήστες που έχουν κάποια επαφή με την επισκευή των ηλεκτρονικών συσκευών. Όπως επισημαίνει άλλωστε και η ίδια η Apple, αυτοί που δεν έχουν ανάλογη εμπειρία πρέπει να καταφύγουν σε κάποιο από τα εξειδικευμένα καταστήματα. Οι τιμές των εξαρτημάτων παραμένουν άγνωστες προς το παρόν, ενώ η κατ’οίκον επισκευή δε θα ακυρώνει την εγγύηση.

    Διαβάστε επίσης: Είναι γεγονός! Το πρώτο iPhone με ενσωματωμένη θύρα USB-C πουλήθηκε για 86.000 δολάρια (digitallife.gr)

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles