18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Μέσω Facebook Live εξέπεμπε το CNN Turk τις δύσκολες στιγμές που ο στρατός επιχείρησε να καταλάβει το κανάλι

    Τα χρόνια που ζούμε είναι πραγματικά σημαντικά. Η ιστορία γράφεται καθημερινά και οι πυκνές εξελίξεις σε πολλά σημεία του κόσμου μας κάνουν να παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα όλα αυτά που συμβαίνουν. Το χθεσινό βράδυ το επίκεντρο ήταν η Τουρκία όπου η απόπειρα πραξικοπήματος ενάντια στην κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έριξε τα βλέμμα όλου του πλανήτη στη χώρα. Βρισκόμαστε στο 2016 και η τεχνολογία παίζει το σημαντικό της ρόλο ακόμη και σε πολιτικές εξελίξεις, ενώ είχε το δικό της ακόμη και στη χθεσινή αναταραχή.

    Κι ενώ η πρόσβαση σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, το Twitter ή το Youtube αντιμετώπισε πρόβλημα χθες στη γείτονα χώρα, ο πρόεδρός της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο άνθρωπος που πολλές φορές στο παρελθόν έχει ρίξει “μαύρο” στα social media της Τουρκίας, έκανε το διάγγελμά του στον Τουρκικό λαό μέσω Facetime!

    cnn turk

    Πρόβλημα υπήρχε και στα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας με το στρατό που οργάνωσε το πραξικόπημα να καταλαμβάνει εγκαταστάσεις όπως αυτές του CNN Turk, του τουρκικού δικτύου που λειτουργεί έχοντας πάρει την άδεια για να χρησιμοποιεί το όνομα του μεγάλου αμερικανικού μέσου. Ακόμη όμως και την ώρα που ο στρατός μπήκε στο κανάλι, η εκπομπή του συνεχίστηκε με έναν απρόσμενο τρόπο. Χρησιμοποιώντας το Facebook Live το CNN Turk συνέχισε να εκπέμπει μέσω Facebook εκείνες τις δύσκολες στιγμές, με το stream να δείχνει ένα άδειο στούντιο και φωνές από το πλήθος έξω από αυτό, ενώ ακόμη και εκρήξεις και πυροβολισμοι ακούγονταν. Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι μάλιστα παρακολούθησαν το Facebook Live stream την ώρα της δημοσίευσης. Λίγη ώρα αργότερα πάντως, το κανάλι ανακτήθηκε από τους εργαζομένους του και η μετάδοσή του on the air πραγματοποιείται πλέον κανονικά…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles